תסמונת רט - אבחון טרום לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תסמונת רט - אבחון טרום לידה
    שירי
    25/09/2009

לד"ר ברוריה בן זאב שלום,

הריון תאומים - במידה והחלטנו לעשות בדיקת מי שפיר (כנראה תאומות), האם ניתן לבקש בנוסף לבדיקה הרגילה לבצע בדיקה לתסמונת רט?

במידה ואנו חברי קופ"ח מכבי ועושים את הדיקור באופן פרטי באסותא, האם גם כן אפשרי לבקש לבצע את הבדיקה? אני מבין שהבדיקה מבוצעת רק במעבדה אחת בארץ?

ממה שהבנתי אין מימון מהקופה, היכן ניתן לברר עלויות של הבדיקה הזו?

מהי מהימנות הבדיקה באחוזים?

בתודה רבה על תשובתך,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תסמונת רט

פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב
    26/09/2009

צר לי לאכזב אותך אך בכל העולם לא נעשית הבדיקה הגנטית לתסמונת רט במשפחה שבה אין עדיין ילדה חולה כחלק מאבחון פר נטלי בתשלום ושלא בתשלום (אם ישנם חריגים הם אינם מוכרים לי) וזאת מכיוון שישנו חשש שימצאו שינויים בגן שטיבם לא חד משמעי שלא יוכלו להחליט לגביהם החלטה חד משמעית, וכן כי השכיחות הינה כ-1:10000 לידות (בנות) ואפילו אם החלטתם לבצע בכל מקרה בדיקת מי שפיר. הבדיקה נעשית רק אם יש מקרה במשפחה שניתן לקשור אותו גנטית להריון זה (קשר דרך האמהות) של תסמונת רט במשפחה. הבדיקה הגנטית בכל מקרה נעשית היום רק במכון הגנטי בשיבא וזו מדיניות מוחלטת של המכון לא לבצעה כחלק מסריקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו