מודאגת מהיקף ראשו הקטן של בני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מודאגת מהיקף ראשו הקטן של בני
    ד``ר שי מנשקו
    01/10/2009

שלום רב,
    אני מתגוררת כעת בארצות הברית וחשוב לי לשמוע חוות דעת של רופאים בארץ.
    בני בן 4 חודשים ושבוע בדיוק.
    בלידה היקף ראשו 32.
    בגיל 3 שבועות 33.5
    בגיל חודשיים 36.2
    בגיל 3 חודשים ושבועיים 37.7
    וכיום בגיל 4 חודשים ושבוע היקף ראשו 38.9
    יצויין שמשקלו כיום עומד על 7150 גר' וגובהו 67 ס"מ
    בגיל 3 חודשים הרופא היה מודאג מהיקף ראשו ושלח אותנו לכל בדיקה אפשרית. עשינו בדיקות דם מטאבוליות שהיו תקינות, תפקודי כבד, תפקודי בלוטת התריס.. הכל היה תקין. הוא עשה גם בדיקת CMV , RUBELLA ו TOXOPLASMOSIS אבל רק IGG ומצא CMV ן RUBELLA חיובי ב- IGG ושלילי ל TOXOPLASMOSIS . הוא הניח שכיוון שבני יונק הנקה מלאה (וכיוון שאצלי נמצא בדיוק אותו פרופיל של IGG ) כנראה הנוגדנים הועברו אליו בהנקה (אם הבנתי אותו נכון!).
    לאחר מכן נשלחנו ל CT מוח שיצא תקין. ביקרנו אצל נוירולוג ילדים שאמר שהתפתחותו המוטורית, חברתית וגוגניטיבית של בני הנה מעל לממוצע לגילו וכי טונוס השרירים תקין. כמו כן CT המוח היה תקין והיא לא ראה צורך ב- MRI כיוון שהניח שלא יגלה משהו חדש ב- MRI.
    נשלחנו לייעוץ גנטי במחלקה לגנטיקה מהכי טובות ומוכרות בארצות הברית, שם אמרו לנו שאין להם שום רמז לאף תסמונת גנטית שהם מכירים ולא מצאו שום ממצא משמעותי (למעט ראש קטן). נשלחנו גם לרופא עיניים שבדק את ראייתו של בני ואת הרטינה שלו , ושוב ענה לנו שהכל תקין ללא כל ממצא חריג. כמו כן נערכב בדיקת שמיעה שהייתה תקינה לחלוטין.
    נתונים שלי ושל בעלי:
    אימא: גובה ס"מ 174 משקל 56 ק"ג והיקף ראש 58 ס"מ
    אבא: גובה 180 ס"מ , משקל 82 ק"ג והיקף ראשו 55 ס"מ

ושאלתי: מה האלה ? מחד אני מאוד מעודדת מכך שלא נמצא שום ממצא פתולוגי בבדיקות. מאידך אני עדיין מודאגת מהיקף ראשו הקטן של בני. אילו עוד סיבות יכולות להיות להיקף ראשו? מה הפרוגנוזה לעתיד? האם יכול להיות שיש לו רקקקק היקף ראש קטן ולא שום סמפטום או בעיה אחרת?
    לבסוף- האיזה אחוזון נמצא היקף ראשו של בעלי ביחס לנורמות מבוגרים?

תודה וסליחה על אריכות הדברים..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    02/10/2009

עליה של 7 סמ ב-4 ח' זה תקין לחלוטין
    אל תשכחי שהוא התחיל עם הקף ראש קטן מהממוצע.
    אני לא רואה בעיה כלשהי. חשוב לעקב אחר ההתפתחות. אם יהיה איחור כלשהו להעריך את המצב שוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו