האצת נשימות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האצת נשימות
    דנית
    12/10/2009

שלום רב,
    בני בן כשלושה שבועות, לאחר טיפולים ivf + מיקרומניפולציה. מרגע לידתו ומס' רב של פעמים ביום לפתע נושם נשימות מהירות מאוד תוך גלגול עיניים - כאילו מתנתק בד"כ תוך כדי או לאחר האכלה (מניקה + תוספת של מטרנה), כמו כן, גם בשעת שינה ללא קשר לאוכל, נשימות מהירות וגם במצב זה למרות שעיניו סגורות (לפי תנועות עפעפיים) נראה שמגלגל עיניים, בד"כ מתלווה לתופעה הזו חיוך או פרצוף בכי לא רצוני. אני מבינה שחיוך לא רצוני בגילאים כאלה הינו דבר טבעי, אך לבני הבכור לא נלוו לתופעה זו נשימות מואצות, גלגול עיניים ולא קרה בתדירות כל כך גבוהה (כעת כל האכלה ומס' רב של פעמים מתוך שינה - כמעט כל רבע שעה). תופעה זו לא הולכת ופוחתת וכמדומני (למרות שאני לא בטוחה כי מכיוון שהתופעה לא פוחתת רק עתה התחלתי לשים לב לכך יותר) הולכת ומתחזקת. היום בלילה היה פחות רגוע במשך מס' שעות אם כי אני לא בטוחה שיש לייחס את זה להנ"ל. יש לציין שכשאני מנערת אותו בעדינות תוך כדי התופעה או מעירה אותו - עירני וחיוני ונשימות סדירות. האם בסדר? מה יכול להיות?
    אודה לתשובה,
    דנית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האצת נשימות

הוספת תגובה

• האצת נשימות

פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב
    12/10/2009

על פניו נשמע כמו שינה רגילה בתינוק אבל אם את דואגת וברור שהתופעה קיימת בתדירות גבוהה תקבעי עם רופא הילדים ושיצפה בארועים ואם יחשוד שבלתי תקינים יפנה אותכם לבדיקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו