בת 9 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 9 חודשים
    ליטל
    12/10/2009

שלום רב,
    בתי בת 9 חודשים ואני מאד מוטרדת מההתפתחות שלה.
    נכון להיום היא מתהפכת מהגב לבטן (כמעט ולא מבטן לגב), סובבת ציר ולפני כחודש החלה לזחול זחילה אינדיאנית (גוורת עצמה עם שתי ידיים קדימה ונעזרת בכפות הרגליים לצורך דחיפה, אך לא יד וגל מצליבות). אינה יושבת וכשאני מושיבה אותה היא מסוגלת לשבת אך נופלת הרבה אחורה ולצדדים. סקרנית וזוחלת לכיוון צעצועים וספרים ומשחקת איתם. מכניסה רגליים לפה.
    מעבירה מיד ליד ומכניסה הכל לפה. אוכלת לבד בסקוויט אך בקבוק מחזיקה בטרמפולינה רק אם אני שמה את ידיה עליו.
    היא תקשורתית וחייכנית. מגיבה לקריאה בשמה. מחפשת אותנו אם אנחנו נעמדים מאחוריה.
    ישנה לילות שלמים. ילדה נוחה.
    הדברים שמטרידים אותי:
    כשאני מחזיקה אותה היא זורקת עצמה הרבה אחורה. ידיה כל הזמן נמצאות בתנוחת "נכנעת" לצדדים.
    היא מניפה ידיים ורגליים המון, טופחת עם הרגליים על הקרקע ומוחאת כפיים המון ונראה שלא מתוך הבנת המחווה. לעיתים בשכיבה על הגב גם מנענעת את ראשה מצד לצד.
    מחייכת הרבה לכל אדם מוכר לעיתים נראה שאפילו באופן מוגזם.
    מבחינת הבנה, קשה לי להגיד כי היא אינה מבצעת הרבה פעולות: אינה עושה ביי ביי, אין לה עדיין מילים (על אף שהיא מברברת המון - בה, גה, אם, דה וכו'), אין לה כמעט חרדת זרים, אם לוקחת צעצוע אחד ביד ונותנים לה נוסף , היא שומטת את הצעצוע שהיה בידיה. התחילה בימים האחרונים להוציא את הלשון החוצה וללקק את השפה התחתונה.

היינו לפני חודש אצל נוירולוג ילדים שלא ראה משהו מיוחד ואמר לחזור בגיל שנה.
    אני לא רגועה. רואה ילדים אחרים ונראה שהם הרבה יותר מפותחים ממנה.

מה עלי לעשות?
    נראה שיש התחלה של אחיזת צבט, אך עדיין לא ממש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת 9 חודשים

הוספת תגובה

• בת 9 חודשים

פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב
    12/10/2009

לבקש בדיקה חוזרת של נוירולוג ילדים אחר או רופא התפתחותי או דרך הקופה או באחדת מהמרפאות הנוירולוגיות בבתי החולים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו