שאלה מה 11.10 על ראש קטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה מה 11.10 על ראש קטן
    ע
    14/10/2009

לא נענתה. אולי דילגתם עליה בטעות?
    אשמח לתשובה, אני מאוד מאוד חרדה. העליה מואטת להפליא לאחרונה על אף התפתחות נהדרת לכל הדעות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה מה 11.10 על ראש קטן

הוספת תגובה

• ראש קטן

פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    14/10/2009

כמובן שלא ניתן לאמר ללא בדיקת הילד.
    ההתפתחות הטובה וכן MRI תקין הם מאד מאד לטובתו
    יש לעקב אחר אחוזונים מדויקים ולראות אם ההאטה שאת מרגישה אכן מתבטאת בירידת אחוזונים.
    אין כרגע מה לעשות. להמשיך לעקב אחר ההתפתחות.
    בדיקת שמיעה וראיה מומלץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה

ע
    15/10/2009

תודה.

1.
    בבקשה הסבירי לי, כשאת אומרת "מאוד מאוד לטובתו" או כשאני שומעת מרופא "יש סיכוי עוד שהכל יסתדר" הכווונה לכך שיכול להיות עוד שהראש יגיע לממדים נורמלים יחסית? (כרגע הוא בן 4 חודשים, כ-5 סטיות תקן. נולד 3-4 סטיות תקן) או ייתכן ראש קטן מאוד מאוד בבגרות ועדיין ילד עם אינטלגנציה והתפתחות מוטורית בסדר?

2.
    האם הראש גדל בקצב קבוע, ואז אי גדילה של שבוע-שבועיים מאוד מדאיגה, או ב spurts מדי פעם כמו הגובה, ואז זה עוד סביר?

מצטערת שאני מפנה את כל השאלות כאן, אני מתקשה לקבל דעה מרופא הילדים והתור לנוירולוג רחוק.

תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראש קטן

פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    15/10/2009

1. האפשרות השניה שציינת
    2. הראש גדל בקצב קבוע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו