מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עצימת עינייםאלינה17/10/2009
שלום רב
ביתי בת שנה ו-8 חודשים
לפני כשבוע במהלך נופש בבית מלון שמתי לב כי הילדה עוצמת עיניים בעמידה/ישיבה (כאילו נרדמת לשבריר שניה) וקמה כאילו כלום .
חשבתי שמדובר בעייפות ואכן אכלה מבקבוק ונרדמה ל10 דקות.התעוררה כאילו כלום .
לא הבנתי מה זה וחשבתי להתעלם אך הדבר חזר על עצמו כעבור כשעה במהלך עבודות יצירה עם עוד ילדים.
למחרת אחרי כשעה מהתעוררות הבוקר שלה התופעה חזרה על עצמה - פעם אחת היה נראה כאילו האישונים מתגלגלים.כאילו מישו אחר נמצא מולי ואז הילדה חוזרת אליי(נשמע ממש מפחיד:((
ביקשתי מהגננת לשים לב אליה במהלך שהותה בגן אך היא טענה כי לא שמה לב למשהו חריג.
אתמול היא סיפרה כי במהלך שעת סיפור הילדה עצמה עיניים תוך כדי אך אח"כ פשוט נרדמה.
כשהיא חזרה הביתה אתמול שמתי לב להישנות התופעה.אם במקלחת,בישיבה תוך כדי סיבוב (כשהיא רוקדת ומשחקת)
לציין כי הילדה לא ישנה כל היום אלא רק 10 דק' בגן ולכן ניסיתי שוב לקשר בין התופעה לעייפות נטו.
אך אני שואלת את עצמי אם כך איך אחרי "ההירדמות הקצרה " הזו היא קמה כאילו כלום.
הדבר חזר על עצמו בערב עד שבעצם היא נרדמה (היה לה מאוד קשה להירדם למרות שהיתה נראית מאוד עייפה )
באופן כללי הילדה חיונית צוחקת ושמחה מתקשרת יפה והשפה שלה מפותחת יחסית לבני גילה,אולם באשר לתיאבון חייבת לומר שהמצב בכי רע.מאז שנולדה ללא תיאבון וכן הרגלי השינה שלה לא מי יודע מה.מתעוררת וזזה בשנתה בעיקר בלילה.
בנוסף נכנסה לגן רק לפני כחודש ואולי הדבר קשור גם לשינוי הנ"ל - אולי פחות ישנה/פחות עוקבים אחר התזונה שלה במהלך היום....??
היא ינקה מס' חודשים ואח"כ פשוט לא צרכה / צורכת מספיק מזון.(גם כאמא אני מדברת באופן אובייקטיבי)
היא יכולה להיות מס' שעות רצוף מבלי להכניס כלום לפה וכן לא דורשת מזון/כנ"ל באשר לשתייה אלא אם היא בתהליך הירדמות ואז שותה בקבוק סימילאק )
נא התייחסותך האם יתכן ומדובר בחסך תזונתי/ברזל נמוך ?
ביקשתי מרופא המשפחה בד' דם אך הוא טען שאין לכך קשר ויש להגיע לנוירולוג.
אני ממש מוטרדת והדבר גרם לי לנסות למצוא קשר להתנהגויות אחרות היום ובעבר
(יתכן וחסרי משמעות אך עדיין מתוך דאגה אני מנסה למצוא הקשרים שיכולים לתת לי תשובה).
נא התייחסותך הדחופה.
איני רוצה לחפור ולהתחיל לשגע את עצמי ואת הקטנה ומצד שני איני יודעת האם ניתן להתעלם מהתופעה?
מהי דעתך המקצועית? האם יש מקום לבד' ראשוניות שיכולות לשפוך אור על "הבעיה"??
תודה - מצטערת על אורך השאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצימת עיניים
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב18/10/2009לאור התאור שלך יש מקום לביצוע EEG כדי לשלול נתקים קצרים ואיני רואה צורך בבדיקות אחרות כרגע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הכוונה בנתקים קצרים?
אלינה18/10/2009האם מדובר בתופעה מסוכנת?
האם יש טיפול?
האם עובר או קבוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)