שאלה כלל לא דחופה.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה כלל לא דחופה.
    יעל
    06/12/2009

שלום רב.
    אפתח בהתנצלות על אורך השאלה.
    שלום רב
    אפתח בהתנצלות על ההודעה הארוכה.
    שמי יעל ואני סטודנטית לרפואה, בימים אלו ממש מתכוננת לבחינת הגמר בילדים.
    העניין הוא כזה- בשנת 2006, נשאלו הסטודנטים בטכניון לגבי נערה , שהגיעה למרפאה בשל פזילה פתאומית. בבדיקה שערך הנוירולוג, נמצא כי היא מוגבלת בהנעת עין שמאל כלפי מעלה. נשאלה השאלה- אילו שרירים נפגעו אצלה. למרבה ההפתעה, התשובה שנחשבת לנכונה היא שנפגעו הסופריור רקטוס והאינטרנל אובליק משמאל. היתה גם אפשרות של הסופריור רקטוס בלבד אך היא נשללה מסיבה לא ברורה.
    מאז 2006, אלפי סטונדטים עברו על השאלה הזו, ואף לא אחד מבין מדוע זו התשובה. ה'נלסון' דופדף עד כלות, גם ב'שוחט ואשכנזי' לא נמצאה הישועה, אתרי אינטרנט נסרקו- והכל לשווא. לא בפזילה פתאומית, לא בהפרעות בעצבים קרניאלים, ובעצם- לא בשום מקום. בשמחה היינו פותרים את העניין כטעות בניסוח השאלה וגו- אך מדובר במתכונת ועל כן הניסוח בהכרח מדויק וגם התשובה כנראה נכונה.
    האם תוכלו לכוון אותי? (ובעצם את כולנו- מבטיחה של אשמור לעצמי את הפתרון)
    המון תודות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה כלל לא דחופה.

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב
    07/12/2009

פגיעה בסופריור רקטוס בלבד לא היתה מביאה לפזילה אלא רק למגבלה בתנועת העין למעלה לעומת שיצוק של אינפריור אובליק + סופריור רקטוס שבה יש גם פזילה וגם מגבלה.
    ואני מקווה שזו התשובה הנכונה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה והמשך יום נעים

מורן
    07/12/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו