מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיענוח MRA + MRI מוחאביגיל15/12/2009
שלום רב!!!
אני לאמא בת 12 ש סובלת לאחרונה מסחרחורת בממוקד בצד שמאל בעיקר.
הנירולוגית שלי שלחה אותי לעשות CT מוח ומצאו לי שעברתי אירוע מוחי קל לא בטוח.
אז שלחה אותה לעשות את הבדיקות האלה זה ארוך סליחה באמת.
ממצא חדש היפודנסי במודלה משמאל בסיטי 1.10.09
ממצא היפודנסי ישן פרונטלי סופרא- ונטריקולי מימין היה כבר קודם. ללא שינוי מהבדיקות הקודמות.
נפילות חוזרות ללא התכווצויות, ללא פרכוסים או אובדן הכרה.
מודגמים במעבר הקרניו צרביקלי תקין.
ייתכן מספר מוקדים איסכמים בפונס.
מעל הטנטוריום מודגמים איסכמיים כנראה בחומר הלבן היקפי ותת קורטיקלי בעיקר באונות הפרונטליות, אך גם באונות הפריאטליות.
כעת נעג יחסית בחומר הלבן צמוד לטריגון משמאל, פסי ונגע בולט, חריג ב T2, FLAIR כנראה בסינגולייט גירוס מימין.
בדיפוזיה ללא עדות לנגע איסכמי חריף או ממצא מוקדי אחר.
הנגעים החריגים שהודגמו לא נראים בדיפוזיה.
בהם לא עוברים האדרה עם גדוליניום.
אין לראות פתולוגית עם גדוליניום.
לגבי ההנגעים הגדולים בחומר הלבן הפסי. הפריאטלי משמאל ובסינגולייט גירוס מימין קיימת אבחנה מבדלת של איסכמיה כרונית. חבלה בעבר אפשרית אבל פחות סבירה.
הסננה פחות סבירה לגבי הנגע בסינגולייט גירוס. ייתכן ממצא לא טיפוסי בחומר לבן במתאים לטוברוס- סקלרוזיס, לקורלציה קלינית.
דמיאלינציה לא סבירה לדעתי.
אות זרימה תקין בכלי דם הדולים בתוך גולגותיים.
MRA 3 DTOF :
מודגמים הקרוטיד הפנימי וענפיו הגדולים MCA - AC תקינים דו צדדית.
מודגם מקשר קדמי קטן.
הוורטברלי הימני הדומיננטי.
העורק הבזילארי קטן. מודגם AICA דו צדדית, מימין כנראה כפול. בהמשך העורק הבזיארי קטן ומתפצל ל SCA.
ה - PCA בעל מוצא עוברי דו צדדי עם מקשר אחורי בולט דו צדדית.
מודגם P1 מאוד היפופלסטי בכל צד.
כמובן מדובר בווריאנט אנטומי בלבד, לא פתולוגי.
נא עזרו לי לדעת מה יש לי לבת שלי בראש כדאי לדעת אם זה נובע מהסחרחורת.
תודה רבה אביגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI + MRA
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב21/12/2009תאואר ה=MRI מאוד סוער ולכן לדעתי חייבת לראות נוירולוג בהקדם כדי לראות את הבדיקה, לבדוק את הילדה ולתכנן את המשך הבירור כדי להגיע לאבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)