מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי בדיקה גנטיתדנה14/01/2010
אני בהריון עם בת. יצא לי להיחשף לאחרונה בכל הפרסומים בטלויזיה וכו' לנושא של תסמונת רט. הבנתי ש 99.5 אחוז מהמקרים הם לא תורשה אלא מוטציות חדשות. יצרתי קשר עם המכון הגנטי בתל השומר וביקשתי לבדוק במי שפיר את התסמונת באופן פרטי . שם נאמר לי שאין זה דבר אפשרי ללא רקע של המחלה במשפחה.
האין זה פרדוקס? הרי אתם אומרים שכמעט כל המקרים הם מוטציות חדשות. מה את מציעה לי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה גנטית
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב16/01/2010אין פה פרדוקס. מקובל בכל העולם שלא בודקים במי שפיר של אמהות במשפחה בה אין תסמונת רט את המצאות מוטציות כי התהליך מורכב, יכולות להמצא מוטציות שמשעותם לא לחלוטין ברורה והסיכוי ללידת ילדה עם תסמונת רט שהינו 1:10000 ילדות אינו מספיק מבחינת התקנות שנקבעו לבצע בדיקת מי שפיר מאידך אם יש כבר ילדה במשפחה הסיכוי גבוה יותר גם אם האם אינה נושאת מוטציה (אולי 1:200 1:300 (לא ברור) ולכן אז מוצדק בהחלט לבצע ניקור. יכול להיות שיבוא היום ויוכלו במי שפיר לסקור את כל המחלות הידועות ולמנוע לידת ילדים חולים בכל אחת מהם אבל עוד חזון למועד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)