תסמונת טרנר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תסמונת טרנר
    שי
    06/04/2010

ד"ר ערב טוב!

היום קיבלתי בשורה מעציבה כי בתי בת שנתיים ותשעה חודשים לוקה בתסמונת טרנר.

כל בדיקות הדם שעברה תקינות כמו בלוטת התריס, בדיקות התומכות בהורמון הגדילה תקינות.

(מידע התפתחותי על הילדה כתבתי בתאריך 6.2 תחת נושא : MRI

לא נמצאו מומים בלב ולא בשום מקום.

בדיקת FSH תקינה.

לעיתים מתעצבנת בקלות ולעיתים מכה מבוגרים שאינה מרגישה נוח במחיצתם.

לעיתים רחוקות יכולה לסיים את האוכל ולזרוק את הכפית והצלחת מהשולחן.

האם ההתנהגות נראית לך תקינה?

אחרי שעות של בכי והלם הגנטיקאית דיברה איתי ואמרה שאם זו רק התסמונת זה לא סוף העולם ויש טיפולים.

היא רק רוצה להיות בטוחה שאין מעבר לכך כלום כי היקף הראש קטן ובבדיקת הקריוטיפ לא נמצאה תסמונת אחרת.

לשאלתי: האם יש סיכוי שילדתי האהובה תחייה חיים נורמליים ומלאים???

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תסמונת טרנר

הוספת תגובה

• היי

לונה
    08/04/2010

היי,
    אני לא רופאה אך ברצוני לומר שאני מצטערת שקיבלת בשורה מעציבה שכזו.
    אני מקווה שתצליחי להתמודד איתה בדרך הטובה ביותר.

אני רוצה לספר לך שאני מכירה בחורה בת 17 שלוקה בתסמונת טרנר. היא בחורה יפיפייה, מקסימה וחכמה. חיה חיים נורמליים לגמרי. גם היא היתה מאוד שובבה כשהיתה קטנה.
    עד כמה שידוע לי עלולים להיות לה בעיות פריון בעתיד אך פרט לכך היא חיה חיים רגילים לחלוטין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אני אומרת היי

הגר
    11/04/2010

יש לי ילדה בערך בגיל הזה שסובלת ממשהו אחר לגמרי, וגם היא מכה כשלא בא לה וזורקת את הכפית או כל דבר אחר על הרצפה כשמתעצבנת, זה לגמרע מתאים לגיל...
    נשמע לי שיש לך מותק של ילדה, שבמקרה יש לה מבנה כרומוזומאלי קצת אחר.
    אני יודעת שקל להגיד, אבל כל אחד מאיתנו ההורים שנכנס לפורום הזה מתמודד עם דברים לא קלים בקשר לילד שלו. תסתכלי על זה ככה שזה הרע במיעוטו. תנסי לגדל אותה באהבה ובטחון שתמיד תרגיש ששום דבר לא שונה בה (אני יודעת מנסיון כמה זה קשה לבצע וקל להגיד)...
    אני מאחלת לך בהצלחה רבה וכולי תקווה שתהני ממה רבות ותתגאי בה בעתיד...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסמונת טרנר

פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב
    12/04/2010

פרט לקשיי למידה שיש לעתים לבנות טרנר כל יתר האספקטים הם גנטים/ אנדוקרינים וכן רצוי שתפני את השאלה לפורות אנדוקריני נוירלוגית יש לילדות לעתים לקויות למידה לרוב עם אינטיליגנציה תקינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו