הרחבת חדרי מח לטראלים ויקיצות בלילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרחבת חדרי מח לטראלים ויקיצות בלילה
    נעמה
    12/04/2010

שלום ,
    בני בן 9 חודשים כיום .
    בעבר ,כאשר היה קטן יותר , מחזורי השינה שלו היו של 2-3 שעות לערך . כיום הוא מתעורר כל 45 דקות במדויק ולא מסוגל לחזור לישון לבד .
    היקיצות הן גם בשינת הלילה וגם בשינה במהלך היום .
    כאשר הוא מתעורר , הוא חוזר לישון רק אם מרימים אותו על הידיים , לעיתים יונק , לעיתים זקוק למוצץ - אך תמיד הוא "מאותת" לי בבכי קל ומחכה שאני אגש לחדרו ארים אותו ואסייע לו להרדם.
    הוא תינוק פעיל ביותר ואנרגטי תזזיתי , אך גם מלא שמחת חיים וחייכן , הוא רגיש מאד לרעש ואור או כל שינוי סביבתי .
    הוא מתפתח יפה לגילו (זוחל (גחון וזחילת 6, עומד - ישנה מתיחה קלה של אצבעות כפות הרגליים - בטיפול פיזיוטרפיה , ממלמל ושר , הולך קצת , מגיב לסביבה ועירני מאד ) .
    חשוב לציין כי בהיסטוריה העוברית שלו אובחנה הרחבה אסימטרית של החדר הלטראלי הימני של המוח (12 מ"מ לעומת 9 בשמאלי), במעקבים לאחר הלידה (אולטרסאונד) נמסר כי המצב תקין - ההרחבה עדיין נצפתה אך נמסר לנו כי מדובר במבנה פיזיולוגי בלבד . (כיום המרפס סגור לחלוטין ולכן אין אפשרות לבצע מעקבים דומים ) .
    קצב הגדילה של הראש במעקבים תקין (בחודש וחצי כ- 1.5 ס"מ)
    האם יתכן ויש קשר בין האבחנה בהיותו עובר ליקיצות המרובות שלו ?
    האם יתכן כי בעיה נוירולוגית היא זו שגורמת ליקיצות?

אודה לעזרתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• יקיצה

פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב
    15/04/2010

אין קשר בין ממצאי ה-US ליקיצות
    נראה לי קצת התנהגותי ונובע אולי מתגבובתכם להתעורריות אבל אם ימשיך באופן שיטתי לקום כל 45 דקות רצוי לבצע EEG .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו