אולטרסאונד מוח לתינוקות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אולטרסאונד מוח לתינוקות
    ענת
    09/05/2010

בוקר טוב,

יש לי שתי בנות שנולדו פגות בשבוע 31 וכיום הן בנות 3 חודשים.

בפגיה עשו לשתיהן אולטרסאונד מוח ומצאו אצל בת1 ציסטה 2 מ"מ בחדר שמאל. עקב כך התבקשתי לערוך שוב אולטרסאונד מוח. למרות שהרופאה בפגיה אמרה שלרוב אין משמעות לכך והתוצאות אופייניות לפגים.

תוצאות האולטרסאונד שנערך השבוע-

בת 1 - ללא עדות למוקדי דמם. תהליך ציסטי סובאפנדימאלי קדמי ל CTG בחדר הצדדי משמאל בקוטק כ 0.74 ס"מ, אווסקולרי יכול להתאים לציסטה באינרסיה של כוריד פלקסוס. חדרי המוח אינם מורחבים, אסימטריה קלה ברוחבם, החדר השמאלי רחב יותר. ללא עדות לממצא גס פריונטריקולרי. נוזל אקסטראאסקיאלי בכמות קטנה.

בת 2 (בפגיה אולטרסאונד היה תקין, היא נולדה קטנה יותר מבת 1) - ללא עדות למוקדי דמם. חדרי מוח הלטראליים אינם מורחבים, אסימטריה קלה ברוחב החדרים, החדר השמאלי רחב יותר. ציסטה קטנה של כורויד פלקסוס בגוף החדר הלטראלי בקוטר 0.52 ס"מ. ללא עדות לממצא פריונטריקולרי גס. נוזל אקסטראאקסיאלי בכמות קטנה.

רופא הילדים התקשר וביקש לבוא דחוף כי המימצאים לא תקינים אך כששאלתי באיזו מידה זה ישפיע על הבנות הוא אמר שהוא לא מומחה בנושא והוא לא מבין בזה.

מה דעתך על המימצאים? כל מידע שתוכל להוסיף או להפנות אותי למקור מידע אמין יעזור לי . אני לחוצה מאוד ועד שנגיע לרופא מומחה שיסביר לי את המימצאים אפשר להשתגע.

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אולטרסאונד מוח לתינוקות

הוספת תגובה

• אודה להתייחסותכם

ענת
    10/05/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• US

פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב
    13/05/2010

הפורום לא נועד להחליף רופאים מטפלים אלא להסביר תופעות בקצרה ללא לקיחת אחריות על יתר התהליך. לשתי התינוקות ציסטה קטנה של הכורואיד פלקסוס שלרוב היא חסרת משמעות ודורשת מעקב בלבד ותוכלי ככל הנראה לקבלו במסגרת מרפאת מעקב פגים בה את אמורה להמצא בכל מקרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו