מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שבת שלוםיונית מטרסו22/05/2010
מה יעלה בגורלו של עובר זה
כפי שרואים בתמונה שבירות עצם המצח
עקב מכה בשבוע 22 להריון
ועד הלידה לא גדל המוח הקדמי הגיע למצב 0.9 מתחת לאחוזון רק המוח הקדמי
מי יכול להבחן לי את הילדה היום היא בת שנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ?
יונית מטרסו24/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי27/05/2010השאלה אינה ברורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
יונית מטרסו28/05/2010ומזל טוב
שקיבתי תשובה [חחח] ממש באהבה אני צוחקת
לא ברור!!
אני יכולה להביא הפניה מרופא ילדים
ולבוא עלייך לבדיקת הילדה
עקב שבירת עצם המצח בהריון ,אי גדילת המוח הקדמי עד סוף הלידה 0.9 מתחת לאחוזון
ומוח אחרי תקין לחלוטין
יש לך אפשרות להסתכל בשאלות ששאלתי בפורם
אשמח עם תראי ותעני לי ,לגבי כל השאלות שלי
כולל ה''נל
תודה מראש
יונית
ויש לי שאלה לגבי ,כבר שבועיים יש לי זרמיים בחצי הימיני של הפנים [כזה רדום ]
זה ממתח ,ודאגות עקב חוסר הידיעה מה יקרה עם בתי
אני לא בדיכאון או מיואשת פשוט דואגת ולא מקבלת מענה מקופת החולים לגבי בתי
לקחתי היום הפניה מהרופא לנירולוגית ,
מה בדיוק עושים עם הזרמיים האלו בפנים זה זז ממקום למקום
והיצצוים ממש לא נעימים
האם יש מצב מסוכן עם הזרמיים האלו
אני בת 40 בחורה בריאה לחלוטין
לא שותה ולא שתיתי כדורים בחיי
אפילו לא גלולות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממתינה לתשובה
יונית מטרסו28/05/2010כפי שציינתי אני בחורה בריאה לחלוטין ,לא לוקחת כדורים
אפילו גלולות לו שתיתי בחיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי01/06/2010ליונית שלום
אם הבנתי נכון היה שבר בעצם המצח לעובר וכתוצאה מכך אי גדילת המוח הקדמי. לא מובן לי מה זה 0.9 מתחת לאחוזון.
מכיון שהילדה בת שנה מה שקובע הוא התפתחותה הנוכחיתכמו גם היקף הראש.
אם אינה מתפתחת לפי המצופה לגילה יש להפנותה להתפתחות הילד ולשקל בצוע צילום מוחי.
אם ההתפתחו תקינה וכן גם היקף הראש אין חשש מבעיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
יונית מטרסו02/06/2010כן שיברת עצם המצח ,איזה צילום אפשר לעשות בכדי לראות
ההיתפתחות של הילדה די מוזרה ,כל פעם אני רואה משהו אחר
כמו זריקת הידים קדימה ,מין רפלקסים מוזרים ,וחוסר ריכוז לפעמיים
לא תמיד מגיבה שקוראים לה
איניי רופא ולא יודעת איך להגדיר ,אבל היא מוזרה ,אבל אני חושבת שבפניים היא נראת נורמאליית
יש לה סביב עין ימין אחרי האישון ,בלבן של העין עיגול של פס אדמדם בזיגזג
0.9 מתחת לאחוזון זה המוח הקידמי שלא גדל [אני לא מאמינה שאני צריכה להסביר לך כזה דבר
הנושא די רגיש בבקשה אפשר לקבל עזרה ]
בקשר לצילום
והאם אפשר לבדוק בבדיקת דם מה קורה עם הילדה
ומה נראה לך שהייה איתה
והאם היא יכולה להתפתח ולהיות אדם שמתפקת לבד
לי נראה שמהמכה המוח הקדמי הכל היה שחור בפנים כעובר
מה יהיה איתה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממתינה לתשובה ה''נל
יונית מטרסו07/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהול ביותר
יונית מטרסו08/06/2010שלום
ראיתי שלאחר המכה במצח שהעובר קיבל לאחר 15 דקות כבר הראש קיבל זעזוע ונהייה קטן
האם הרפלקס ככה עובד ממכה
למה המוח נעשה קטן ,[הראש] למה הוא פשוט לא נעצר לאחר המכה
בבקשה להסביר לי שהבין
תודה יונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה????
יונית מטרסו09/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי09/06/2010ליונית שלום,
אני מבקשת בזאת לסיים את התכתובת הנ"ל.
כפי שכתבתי הדבר הקובע הוא התפתחותהילדה. אם אינה מתפתחת לפי המצופה לגילה יש להפנותה להתפתחות הילד ולשקל בצוע צילום MRI מוחי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)