התקפי צחוקים ללא שליטה, טורט? OCD?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקפי צחוקים ללא שליטה, טורט? OCD?
    איציק
    27/05/2010

שלום ד"ר ושלום לכולם אחר צהריים טובים !!!
    אני נמצא בבעייה שקיימת אצלי מגיל קטן מאוד (בית ספר יסודי או אפילו גן)
    לעיתים אני פורץ בצחוק וקשה לי לעצור ולהפסיק לצחוק . לפני כמה שנים צחקתי בלוויה שהייתי ,יצא לי צחוק בטקסים (למשל יום הזיכרון) ,במהלך צפירה .
    כשאני משלם חשבונות בטלפון בכרטיס אשראי ומבקשים מספר ת"ז אני לעיתים מתפרץ מצחוק ,כשאני שומע אדם שמגמגם ,כשאני שומע רעש של אופנוע או משאית בולמת
    גם כן אני מתחיל לצחוק.
    לפעמים כשאני שומע בדיחה אני מתחיל לצחוק ,אך קשה לי להפסיק (קרה פעם שהייתי עם חברים ומישהו סיפר בדיחה וצחקנו ,אבל כשהם סיימו אני המשכתי והמשכתי)
    לפני שנה ומשהו במהלך תדריך במקום העבודה התפקעתי מצחוק וצחקתי כמה דקות רצוף .
    אני יכול לצחוק כשיש טריגר (גם אם לא מצחיק כמו לוויה) ,ואפילו קרו לי מקרים שצחקתי סתם
    ללא סיבה.
    גם לאחר שאני מפסיק לצחוק ,השטויות חוזרות לי לראש ואני חוזר לצחוק.
    לפעמים המחשבות באות לי אחרי חודשים אפילו ...
    אני מנסה לחפש דרך לפחות לא לחשוב על דברים מצחיקים . לעיתים אני מפחד מראש שאני אצחק באירוע מסויים (למשל הליכה ברחוב ,שיחה בטלפון) וקשה לי לשלוט על זה ...
    בנוסף כשאני בבית (למזלי זה לא קורה ברחוב ,כנראה עקב שליטה) כשאני צוחק זה מלווה לפעמים (לא תמיד!) בתנועות ידיים
    ,אני מרגיש כאילו אני מנער את העצבים (תחושת חשמל סטטי בגוף) ,או אני עושה קולות מוזרים ,צועק מילים שטותיות.

ברחוב ,זה יתבטא רק בצחוקים ,והצעקות יהיו בלב (כאילו רק אני אשמע כלומר mute )
    למרות שיש לי דחף להתפרץ גם ברחוב אך יש לי שליטה פחות או יותר
    ולעיתים אני עושה קולות או צועק דברים (ברחוב זה לא קורה לי למרות שאני מרגיש דחף )
    בנוסף, כשאני יושב אני מזיז את הרגליים (אמנם כשמעירים לי אני מפסיק) ,
    בלילה אני חורק כל יום את השיניים וישן עם סד לילה

לפני שבוע הייתי אצל פסיכיאטרית וסיפרתי לה על הבעיה של הצחוקים ,ועל כך שקשה לי להעיף את המחשבות המצחיקות מהראש .
    היא נתנה לי כדור רידזין . אני מבין שהכדור בעיקרו הוא כדור אנטי פסיכוטי ,בעוד שמעולם לא הייתי במצב פסיכוטי .
    אני מניח זאת ,כיוון שגם כשאני צוחק אני מודע לכך שזה לא בסדר ,ואני עושה מאמצים אם כי לא תמיד זה מצליח
    הכדור הזה מטשטש אותי .
    שכחתי לציין שיש לי גם כפייתיות ואני בודק דברים המון פעמים ושואל המון פעמים את אותן השאלות כי אני מאמין שכך צריך
    יצא לי לקרוא באינטרנט באתר באנגלית על אפקט פסאודובולברי או התקפי צחוק בכי בלתי נשלטים
    ושם נאמר שמשתמשים בכדורים ממשפחת ה SSRI כמו אלטרול ,ופרוזק (פלואוקסטין)
    עבור תופעה זו של צחוק ובכי לא נשלטים ,מה דעתכם? האם זה קשור ל OCD ? האם זה קשור אולי לטורט (אפילו קל)
    או אולי האם אפשר להשתמש במייצבי מצב רוח לבעיית הצחוקים
    איזה טיפול תרופתי יכול לעזור לי? אני מיואש ורוצה לפתור את הצחוקים והתנועות שמתלוות אליהם לפעמים
    בבקשה תעזרו לי אני מיואש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מזווית התנהגותית

משה
    27/05/2010

אולי גם זה היבט של OCD

יש לך מחשבה טורדנית- אני אצחק ביום הזיכרון ואעשה פדיחה נוראית

אתה מנסה להוציא אותה מהראש מה שמבטיח את זה שהמחשבה תיתקע בראש ובסוף מרוב לחץ אתה מתפרק בצחוק. בפעם הבאה את הרבה יותר לחוץ שתצחק וחוזר חלילה

אולי תנסה לשלב בטיפול התרופתי טיפול התנהגותי. זה השילוב הכי מוצלח לכפייתיות

תנסה לא להפסיק לצחוק. תנסה במתכוון ללכת ברחוב ולצחוק כמו אידיוט ולא להפסיק לצחוק לשנייה

נראה אם תצליח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי צחוק

פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב
    28/05/2010

התופעות שאתה מתאר דורשות התערבות פסיכיאטרית ולא נוירולוגית לא נראה כהפרעה פסאודובולברית אלא בתחום הטורט OCD הפורום הוא פורום נוירולוגיה ילדים ולא פסיכיאטריה מבוגרים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו