ויסות חושי, טונוס שרירים נמוך ועוד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ויסות חושי, טונוס שרירים נמוך ועוד
    אמא שלו
    31/05/2010

שלום רב

בני בן 6 כמעט ובחצי שנה האחרונה הפך מעט אלים בגן. מעולם לא כלפינו.

הוא ילד רגיש מאוד, נפגע בקלות וקשה לו מעט להתץמודד עם תסכולים. אני בחודש תשיעי להריון אחרי 6 שנים שלו לבד ואני מאמינה שזה מה שמשפיע עליו.

גננות טוענות להפרעות קש וריכוז ואני לעומת זאת חושבת שיש אולי משהו אחר .

הוא מוסח בקלות ולא מתרכז בדברים שאינם מעניינים אותו. לעומת זאת טלויזיה הוא שקוע מאוד. הוא לא יושב בצורה רגועה, מגיע לשכיבה מהר מאוד, חייב שיהיה איתו משהו לשחק בו ומשנה תנוחות כל הזמן.

הוא לחוש דברים בידיו, אפילו אוכל הוא לעיתים מגלגל בכפות ידיו, מעדיף לאכול עם הידיים, מכניס חולצה לפה, מעט מרייר. הרבה דברים נופלים לו מהידיים. הוא נופל די הרבה מחוסר תשומת לב הוא מסרבול.

ואני תוהה, כיצד יש לבדוק את כל הדברים הללו? יתכן שהוא לא אשם וחסר לו חיזוק שרירים והבנה של גבולות הגוף שלו, חוזק בידים וכו.

אגב, הגננות אומרות שמה שקשה באלימות שלו שהוא משתמש בהרבה כוח ונראה לי שאין לו ממש מושג בכוח שלו.

אשמח לדעתך בנושא ואם אכן יש כיוון במה שאני כותבת, עצתך למי עליי לפנות ואילו בדיקות עליי לדרוש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אשמח לקבל התיחסות כלשהי מהרופאים

אמא שלו
    02/06/2010

גם אםזה הפנייה לגורמים אחרים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי
    02/06/2010

אני ממליצה על הפנייתו לבדיקה נוירולוגית בחשד להיפוטוניה וסרבול מוטורי וכן לשלל הפרעת קשב ורכוז.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו