מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תנועות ראש לפעוט בן שנה וחודשייםמיכל25/06/2010
שלום לך ד"ר/פרופ'
בני בן שנה וחודשים, פעוט בריא ונבון. שמתי לב כי בחודש האחרון החל לעשות מס' פעמים ביום תנועה של מעין "כן" ארוך עם הראש... עשה זאת גם בזחילה וגם כאשר עומד...
קשה לי להגיד אם עושה זאת כאשר עייף או רעב וכו' ,אך נראה כי זה התחיל בפעם -פעמיים ביום ועבר לכ 10 פעמים ביום.... .אותה תנועה (הנהון עם הראש) נעשית פעם אחת, כלומר ,הוא לא מהנהן בראש מס' פעמים רצוף, אלא עושה זאת פעם אחת, ולאחר זמן מה יעשה זאת שוב.נראה שזו תנועה לא רצונית, אבל יתכן ואני טועה... אני לא רואה שינוי אחר בהתנהגות ,להפך ,כל יום הוא מבצע דברים חדשים שלא עשה יום קודם...
לאחר כשבועיים ראיתי הפוגה בעניין זה,, אך ביומיים האחרונים הוא החל לבצע תנועה קצת שונה עם הראש :תנועת "לא" עם מעין חצי סיבוב/ ניעור הראש(מעין "כן" ו"לא " משולב) הוא נראה בהכרה מלאה ,לא מנותק או בוהה. מדובר בתנועה חד פעמית של שניה וחצי...ממשיך לשחק ....אך זה נראה לא רצוני...
חשוב לי להדגיש כי עוד כשבוע יש לנו תור לחיסון ראשון של המחומשת. מדובר בתינוק לא מחוסן ,ולכן אמור לקבל חיסון ראשון. קראתי כי יש קשר בין מרכיב השעלת בחיסון לבין בעיות נוירולוגיות (או שיש להוציא מרכיב זה מהחיסון במידה ויש חשד לבעיה שכזו)במידה ולא מדובר במשהו אפילפטי ,האם יש מניעה לחסנו גם בשעלת?
לפני כ 4 שנים היה לנו סיפור דומה עם הבת הבכורה. היתה בדיוק בגילו. התחילה לבצע תנועות גוף מוזרות ,מעין פיתול עם הגוף שנראו לחלוטין לא רצוניות ,נבהלנו מאוד ורופאת הילדים הפנתה אותנו למיון,ביצעו EEG שיצא תקין, אח"כ צילמנו בוידאו והראנו לנוירולוג ילדים שקבע שמדובר בתופעה התנהגותית/סטראוטיפית שתחלוף . אכן התופעה חלפה מהר ,אבל אז לא היתה לנו את דילמת החיסון כי הילדה חוסנה ע"פ שגרת החיסונים של משרד הבריאות והתופעה קרתה אחרי סיום סדרת המחומשת...
אני מתנצלת על ריבוי המילים, אך הדאגה רבה...מצד אחד אני רוצה לחסנו כדי להגן עליו מפני מחלות,אך כרגע צץ העניין עם התנועות ....
תודה רבה לך
מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובתנועות ראש לפעוט בן שנה וחדשיים
פרופ' רחל שטראוסברג26/06/2010כפי שקרה במקרה של הבת הראשונה, הכי סביר להניח כי מדובר בתופעה סטראוטיפית/ התנהגותית ולא האפילפסיה או טיקים. אך כדי לשלול זאת בודאות יש לצלם את התופעות בוידאו או בפלאפון ולהראות לנוירולוג ילדים עוד לפני מועד החיסון והוא יוכל בודאות להגיד אם ניתן לחסן את הילד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' -אני מודה לך על התגובה-רציתי
מיכל26/06/2010לשאול: האם במקרה של טיקים אין לחסן בשעלת?
במידה והתופעה נעלמת ליום וחוזרת שוב,או במידה ומופיעה בזמן מסויים במשך היממה- האם אופייני לתנועות התנהגותיות?
אני לא רוצה לחסנו לפני שאיש מקצוע יאבחן התופעה- אך כפי שאת יודעת לא פשוט לצלם התנועות......
במידה והתופעה נעלמת- האם יש מניעה לחסן?
שוב תודה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה: אני מודה על התגובה
פרופ' רחל שטראוסברג27/06/2010אין מניעה לחסן נגד שעלת כאשר מדובר בטיקים.אין משהו ספציפי לתנועות סטראוטיפיות - הרמז : הן מפסיקות ע"פ בקשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך שהקדשת מזמנך לענות על שאלתי
מיכל29/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)