מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיקים ? קולייםאני27/06/2010
שלום,
בתי בת שנתיים ו- 7 חודשים. לפני כחצי שנה היא מצמצה חזק למשך יומיים שלושה וזה חלף.
לפני כשבוע היא החלה להשמיע קולות תוך כדי אכילת בקבוק (בהתחלה חשבתי שהיא מחקה את התינוקת שלנו כדי לקבל תשומת לב), עכשיו מספר ימים היא משמיעה רעש עם הלשון (כמו נקישה) ומכווצת שפתיים וכאילו נושפת ושואפת בחוזקה ברעש.
שמתי לב שזה מתחיל בבוקר במפגש עם התינוקת, הן לא מסתדרות והגדולה לחוצה מאוד מהקטנה ש"קוצה לקחת לה את כל המשחקים". היא במתח רב מהתינוקת ומסתכלת לאן היא זוחלת שלא תפריע לה.
בכל פעם שהיא עושה את זה הלב שלי נחמץ עוד. האם מדובר בטיקים מורכבים המעידים על חיים של סבל? של תסמונת טורט? אם זה מתחיל כ"כ מוקדם בחייה, מה יהיה הלאה? לאן זה יתגבר? מה זה אומר? האם יש בדיקות? תזונה? משהו שאפשר לעזור לה?
אני חושבת שזה נובע ממתח אבל היא צריכה להתמודד עם מתח בחיים לא?! איך אוכל לעזור לה כל חייה כשהיא תהיה במתח? האם זה הגיוני בכלל שזה נובע ממתח? זו האבחנה הלא מלומדת שלי כשאני צופה בה.
אנא עזרו לנו... הבהירו לנו את המצב ומה צפון לנו הלאה.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו נוסף
אני27/06/2010לפני שבועיים בערך חזרנו מאשפוז של שבוע בבי"ח עקב מחלת חום קשה.
היה גם סטרפטוקוק A.
קראתי על מצבים כמו PANDAS שמערבים טיקים עקב זיהום.
האם יש דרך לבדוק אם מה שקורה לה נובע ממצב נפשי או פיזי? ע"מ שנדע טוב יותר איך לעזור לה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילגתם עליי - עדיין מחכה לתשובה
אני28/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב דילגו עליי - יש סיבה?
אני29/06/2010האם זה אומר שאין תשובה? אשמח גם לתשובה כזו ולא לחשוב מה הסיבה שלא עונים לי...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה:טיקים ? קוליים
פרופ' רחל שטראוסברג29/06/2010לפי כל האמור לעיל אין סיבה להיות לחוצה. נראה כי מדובר בתופעות התנהגותיות ולא בטיקים ווקליים.מומלץ להתעלם מהתופעות ולא להעיר על כך ואז התדירות תרד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. מתי יודעים שזה כבר מעבר
אני29/06/2010להתנהגותי והולכים לאבחן ולטפל?
אני לחוצה כי גם לי יש טיקים (בתקופות מתח) ואני מפחדת שזה משהו תורשתי/גנטי שהעברתי לה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה: מתי יודעים שזה מעבר
פרופ' רחל שטראוסברג30/06/2010את יכולה לצלם את התופעות במצלמת וידאו או פלאפון ולגשת להתייעץ עם נוירולוג ילדים לגבי טיבן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)