השאלה שלי הלכה לאיבוד,שואלת שוב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השאלה שלי הלכה לאיבוד,שואלת שוב
    עלמה
    05/07/2010

אבחון של CP מתבצע בהכרח ע"י MRI? כלומר נניח וה-MRI יצא תקין (בכל זאת, 5 שנים אחרי אותו אירוע פירכוסי סביב הלידה), הרי שיש את ה-EEG שבוצע ואומר שיש הפרעת צד מובהקת בהמיסרפה שמאלית, ויש ילד אחד מקסים וחביב עם המיפרזיס של צד ימין. האם על סמך זה אפשר לאבחן את הילד כ-CP?
    (גילוי נאות- ישלי בעיה גדולה עם ביצוע MRI בגלל ענייני הרדמה).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובהשאלה שלי הלכה לאיבוד,שואלת שוב

פרופ' רחל שטראוסברג
    05/07/2010

לכל מחלה ברפואה יש את הבדיקה הטובה ביותר דהיינו GOLD STANDARD ובמקרה של CP המיפלגי זהו ה MRI. אך ניתן להניח גם מבדיקת ה EEG שתומכת באבחנה זו. לאור העובדה שההדמייה לא מטפלת אלא רק מאבחנת את הילד ואם הוא מקבל את כל הטיפולים הפארארפואיים - ניתן לדחות את הבדיקה לגיל שבו לא יהיה צורך בהדמייה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. באתי בזמן.

עלמה
    05/07/2010

ויש מצב שבו EEG שבוצע בזמן בזמן הפרכוסים ובו נצפתההפרעת צד מובהקת, ו-EEG מס' שנים מאוחר יותר שיוצא תקין, ועדיין יש אבחנה של CP?
    (סורי אם אני חופרת, אבל יש כמה דברים שאני חייבת להבין).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה:תודה, באתי בזמן

פרופ' רחל שטראוסברג
    06/07/2010

הכל יכול להיות אבל זה לא כל כך סביר. האם הילד נמצא במעקב נוירולוגי ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוא היה באיזשהו מעקב

עלמה
    06/07/2010

עד גיל חצי שנה שאז הופסק הלומינל. בשתי בדיקות EEG שבוצעו בפגיה היו הפרעות צד (בראשונה הפרעת צד מובהקת בהמיספרה שמאלית לאורך התרשים, בשניה שיפור מרשים אך עדיין קיים רמז מהממצאים בצד שמאל בבדיקה הקודמת) בבדיקה מלפני שנה- תקין..
    כיום יש המיפרזיס של צד ימין (וגם קושי בדיבור), הילד עם סד לרגל, מקבל ריפוי בעיסוק ורכיבה טיפולית. ממה שהצלחתי להבין מהמרפאה בעיסוק, היד הימנית שלו לעולם לא תתפקד 100%. כל המטפלים הפרארפואיים מרמזים שמדובר ב-CP. עד כה לא עשינו אבחון מסודר, בעיקר בגלל הקושי שלנו להתמודד עם הדברים, או יותר נכון עם "הגדרות" (אבל למרות הקושי הזה הילד טופל בפיזיו' וריפוי בעיסוק כל השנים האלו).
    עכשיו השלמנו עם הדברים, היינו אצל נוירולוג שקבע שיש המיפרזיס ימני (לא שהיה לנו ספק קודם לכן), אבל מעבר לזה לא נתן איזושהי אבחנה מדוייקת, איזושהי "מטריה" שההמיפרזיס נכנס תחתיה.
    ועוד שאלה לגבי MRI מח לילד- כמה זמן לוקחת הבדיקה אצל ילדים? על איזו הרדמה מדובר (פנרגן ודומיו או ממש טובוס)? והאם יש מכשיר MRI בשניידר או שרק בבלינסון?
    יצא קצת ארוך. מצטערת. מקווה שקצת הצלחתי להיות יותר ברורה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה:הוא היה באיזשהו מעקב

פרופ' רחל שטראוסברג
    07/07/2010

הבדיקה אורכת כ 40 דקות. ההרדמה היא עם טובוס.מכשיר הMRI משותף לשניידר ולבילינסון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. באתי בזמן.

עלמה
    05/07/2010

ויש מצב שבו EEG שבוצע בזמן בזמן הפרכוסים ובו נצפתההפרעת צד מובהקת, ו-EEG מס' שנים מאוחר יותר שיוצא תקין, ועדיין יש אבחנה של CP?
    (סורי אם אני חופרת, אבל יש כמה דברים שאני חייבת להבין).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה:תודה באתי בזמן

פרופ' רחל שטראוסברג
    07/07/2010

הכל יכול להיות. בד"כ היינו מצפים שתישאר איזשהי הפרעה ב EEG כמו האטה על פני ההיספרה אך יכול להיות מצב של חזרה לנורמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובות

עלמה
    07/07/2010

אני באמת מעריכה את זה.
    לגבי MRI, כנראה שהוא באמת יצטרך להדחות לעת עתה, ולו רק בשל ההרדמה. (לא תמיד אמא שעובדת בבי"ח זה טוב).
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו