הליכהבקצות האצבעות-בעיה נוירולוגית?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הליכהבקצות האצבעות-בעיה נוירולוגית?
    ליאת
    05/07/2010

שלום,
    יש לי ילדה בת שנה שבעה חודשים , מאז שהתחילה ללכת בגיל שנה וחודש הלכה על קצוות האצבעות, בתחילה שלקחתי אותה לאורטופד נאמר לי שאין שום בעיה וזה יעבור לבד.
    היום היא כבר הולכת מזה חצי שנה גם על קצות האצבעות וגם על כל כף הרגל, רק שבחודשיים האחרונים ישנה החמרה בתדירות ההליכה על קצות האצבעות, מה גם שלפעמים היא עושה מין תנועות מצחיקות כאלו של הליכה תוך כדי כיפוף הברכיים.
    אני מאד חוששת מאבחון לא נכון של אורטופד ,שיגיד שזה גיל מוקדם מידי לאבחן וצריך לחכות עוד שנה שנתיים ואם זה לא יסתדר לחזור שוב. ( קראתי רבות ברשת על הורים שפנו לאורטופד וזה התשובות שקיבלו ,למרות שבגיל מאוחר יותר אובחן אצל הילד קיצור גיד האכילס).
    פניתי לכמה אורטופדים ונאמר לי שעלי לפנות לברור נוירולוגי.
    שאלתי הי מה אני אמורה לברר בבדיקה הנוירולוגית? ( הילדה לא אובחנה כ cp , וגם מלבד מה שציינתי אין לה שום עיכוב התפתחותי או מוגבלות בתנועה - היא מדברת שרה אוכלת לבד רצה רוקדת ועוד....)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה:הליכה בקצות אצבעות - בעיה נוי

פרופ' רחל שטראוסברג
    05/07/2010

ברוב המקרים הליכה על קצות אצבעות היא הרגל שהפעוט מסגל לעצמו אך ללא טיפול מתאים ההרגל יכול להתקבע ולגרום לקיצור של גיד אכילס. יש ללכת לנוירולוג כדי לשלול מצב של עיגון חוט השדרה או כפי שהזכרת מצב של דיפלגייה ספסטית שהיא חלק מ CP.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו