מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תנועות כפות ידיים ורגלייםשני05/08/2010
ביתי בת 7 חודשים. כבר מספר חודשים הילדה עושה תנועות של פתיחה וסגירה של כפות הידיים וסיבובים של כפות הרגליים. שמתי לב כי היא עושה זאת בזמן התרגשות או כשהיא רואה משהו מעניין אך לא רק! לפעמים אני יכולה לראות אותה יושבת על הטרמפולינה ועושה את התנועות הללו בו זמנית ללא סיבה נראית לעין. מבחינה התפתחותית הילדה צוחקת, מברברת, זוחלת, מתהפכת, חייכנית וכו'.
לאחר חיפושים ברשת הגעתי בין הייתר לתסמונת רט ואף ראיתי תינוק שסובל מהמחלה ועושה את אותן תנועות.
יש לי תור לנוירולוג ילדים רק בסוף החודש והייתי רוצה לשמוע האם הדבר אפשרי ע"פ התיאור שלי?
האם נוירולוג יתן לילדה לעשות בדיקה גנטית? האם אני יכולה לשלול את התסמונת ע"י מדדים נוספים?
אשמח לתשובה
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב06/08/2010בהיותי המומחית הארצית לתסמונת רט אני יכולה להרגיע אותך כי התנועות שאת מתארת בנוכחות התפתחות תקינה לחלוטין של הילדה הן תנועות שכיחות אצל תינוקות בגילאים אלה אכן בעיקר במצבי התרגשות וירגעו עם הזמן ולביתך ככל הנראה אין תסמונת רט. הרופא לא ישלח אותך לבדיקה גנטית אם הילדה עושה תנועות אך מפותחת היטב ואם יעשה זאת זו תהיה החלטה לא נכונה רפואית ורוב הסיכויים שהקופה לא תאשר (עלות הבדיקה כ-3000 שקלים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)