תנועות ידיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תנועות ידיים
    מיה
    10/09/2010

שלום רב
    בתי בת שנה. התפתחותה המוטורית תקינה, המדידה האחרונה של היקף הראש היתה בגיל 8 חודשים והיתה תקינה (אמנם קצת פחות מאחוזון 50 אבל היא גם נולדה קטנה מאוד), הראש גדל בצורה פרופורציונלית. מבחינת התפתחות קוגנטיבית היא מאוד סקרנית. אומרת עדיין בעיקר הברות וכ-2 מלים. עדיין לא מצביעה על חפצים אבל כששואלים "איפה אור" מרימה את הראש ומושיטה יד. היא גם נהנית מאוד מאינטראקציה עם אנשים ובבירור יוצרת קשר עין.
    בימים האחרונים שמתי לב שיש לה תנועה סטירואטיפית עם הידיים, כאילו היא מסבנת את הידיים. זה קורה מספר פעמים ביום. היא גם מרבה להכניס ידיים לפה אך אני יודעת בבירור שצומחות לה שיניים, אחת כבר יצאה והחניכיים עדיין נפוחות. האם לדעתך מה שאני מתארת יכול להחשיד לתסמונת רט? אפילו מצאתי סרטונים על בנות רט ביוטיוב אבל קשה לי להעריך אם יש דמיון כי הבנות המצולמות שם נמצאות בשלב הרבה יותר מתקדם של המחלה, הן אינן תינוקות. כיצד בדיוק נראית תנועת השטיפה אצל בנות רט? האם היא יכולה להופיע כ"כ מוקדם לצד התפתחות תקינה או שהיא מופיעה לאחר תחילת הרגרסיה?
    אני מודה לך מאוד ושנה טובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תנועות ידיים

הוספת תגובה

• תנועות ידים

פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב
    13/09/2010

עניתי לך במייל האישי. אם התנועות יתגברו או תאבד שימוש יעיל בידים (ישמטו חפצים, החזקה קצרה, אובדן החזקת פינצטה) יש טעם לראותה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו