תינוק בן שנתיים עם התעלפויות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן שנתיים עם התעלפויות
    גלית
    16/09/2010

בני בן שנתיים, בריא בדרך כלל (מדי פעם ברונכיטיס), פעיל ומפותח לגילו. לפני מספר חודשים החלו סיטואציות של התעלפויות לאחר בכי. הבכי קורה בדרך כך לאחר שמקבל מכה, או אם לדוגמא מוחזק לביצוע אינהלציה. שמתי לב שהסיטואציות קורות בדרך כלל לאחר שחולה ויוצאות לו שיניים.
    כעת, לאחר שכמעט כולן כבר צמחו, מספר ההתעלפויות ירד. השבוע שוב, לאחר מספר חודשים הוא קיבל מכה משולחן בסנטר (השולחן היה נמוך והוא קיבל את המכה מלמעלה (לכיוון סגירת הלסת). המכה לא הייתה חזקה כל כך והוא לא דימם. הוא בכה מספר שניות, אספתי אותו והרמתי אותו ואז הייתה סצנה של התעלפות, הידיים מתישרות בנוקשות, העיניים מפסיקות להגיב. בדרך כלל זה נמשך מספר שניות אך הפעם זה היה ארוך הלסת נסגרה ולא נפתחה, והשפתיים התחילו להכחיל. בעלי עם האצבע פתח את הלסת יישר את הלשון שהוא חושב שהייתה מקופלת וביצע הנשמה פעמיים עד שהרגשנו שהוא חוזר לנשום. הסיטואציה הייתה מפחידה והפעם חשתי שהייתה סכנה ממשית לחייו, למרות שנאמר לי שההתעלפויות הללו לא מסוכנות.
    שאלותיי:
    מה התנוחה הזווית הבטוחה ביותר בסיטואציית ההתעלפות?
    לרוב הוא מתעלף כשאני מחזיקה אותו. האם יש קשר?
    מה ניתן לעשות? מה הפעולות שהיינו צריכים לעשות במקרה הזה?
    האם צריך להיבדר על ידי נוירולוג? קרדיולוג?

האם ייתכן שיש קשר בין המכה שקיבל בלסת לסגירה שלה לאחר מכן?
    האם יש קשר למחלה? (הוא כל הזמן עם ידיים בפה)

בנוסף, אנחנו כמובן נרשמים לקורס החייאה לתינוקות וילדים.

תודה,
    גלית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה: בן שנתיים עם התעלפויות

פרופ' רחל שטראוסברג
    16/09/2010

התקפי עצירת נשימה או BREATH HOLDING SPELLS הם תופעה שפירה לא אפילפטית שהרקע הוא קרוב לודאי נטייה גנטית מולדת. הם מפחידים אך לא מסוכנים. בברור ניתן לעשות א.ק.ג ואקו לב. אם הסיפור לא חדמשמעי ניתן לעשות EEG. יש לבדוק ס.ד. ואם הילד אנמי מחוסר ברזל - לתקן את האנמיה. כשקורה ההתקף יש להשכיב את הילד על הצד ותוך שניות ספורות הוא חוזר לעצמו. הילדים עלולים לההפך למניפולטיביים ולעשות את ההתקף באופן יזום בתגובה לבקשה שלהם לא נענתה כי הם חשים שההורים יעשו הכל ובלבד למנוע את ההתקף - לכן צריך לא להכנע לרצונות לא מוצדקים.
    ההתקפים נוטים להעלם בגיל 4 - 5.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן שנתיים-שאלה נוספת בעניין

גלית
    19/09/2010

פרופסור שטראוסברג. תודה עבור התגובה המהירה, וגמר חתימה טובה.
    עד לפני שבוע אכן לא הייתי מוטרדת מההתעלפויות של בני, לאור כל האינפורמציה אותה קראתי. בשבוע שעבר הסצנה האחרונה הדליקה לי נורות אדומות, למרות שאני מתפללת שזה לא רציני.
    רציתי לחדד מספר דברים: ההתעלפויות קרו עד עתה רק לאחר שבכה: כשסירב לאינהלציה או נפל וקיבל מכה. כמעט תמיד (אולי תמיד) הוא היה חולה לפני כן ונראה לי שזה גם צמוד להוצאת שיניים.
    בכל האירועים אני החזקתי אותו לאחר מכן. הוא בוכה ופתאום הידיים מתקשות ומתיישרות (ספאזם?) והמבט שלו מוזר, לכמה שניות. לאחר מכן הוא חוזר לעצמו ומתקשר. הסיטואציה לא קרתה כבר מספר חודשים, תדירותה פחתה מאוד.
    הסיטואציה האחרונה: הוא קיבל מכה בסנטר (מעד וקיבל מכה לכיוון סגירת הסנטר), בכה, ונכנס לקישיון...גם הידיים. אך להבדיל מהפעמים הקודמות גם הלסת נסגרה, וזה נמשך יותר זמן. ממש הרגשתי שאני מאבדת אותו. לפנים הייתה הבעה אחרת ובעלע ממש פתח לו את הלסת ונתן לו שתי הנשמות. הוא התחיל לנשום, בכה קצת, ואחר כך נרדם לשעה. הוא קם והיה בסדר לאחר מכן. בעלי חושב שייתכן שבנפילה נשך את הלשון. היה לו סימן בלשון וגם בסנטר. קראתי קצת, והסימנים נראים לי כמו התקף גראנד.
    אני קצת לחוצה, ושאלתי היא האם בסיטואציות של ההתעלפויות הרגילות דבר כזה קורה? האם יש סיכוי שזה יעבור? האם ייתכן שהתנהגותי גרמה לתגובתו?
    הרופאה נתנה הפנייה לנוירולוג, ולפני כן לבדיקת EEG שאני יודעת שהיא אמורה לתת תשובה חלקית אבל לא בטוח שתענה על התשובה לגבי ההתקפים.

תודה עבור ההתייחסות,
    גלית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו