טיקים אצל ילדה בת 5

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיקים אצל ילדה בת 5
    ענת
    02/10/2010

יש לי ילדה כמעט בת 5 ומאז שהיא נולדה היא עושה תנועות של מתיחת הגוף והידיים ופתיחת הפה בכל פעם שהיא מתרגשת, מאושרת או כשהיא מאוד מרוכזת.
    אני חייבת לציין שמבחינת התפתחות היא בסדר גמור.
    לאחרונה מתיחת הפה והידיים החמירו והיא עושה את זה לעיתים מאוד תכופות, ברגעים מסויימים זה יכול להיות עשר פעמים בדקה.
    אני מפחדת שעוד מעט ילדים יתחילו לשים לזה לב ולהציק לה.

האם זה יעבור?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיקים אצל ילדה בת 5

הוספת תגובה

• תשובה: טיקים

פרופ' רחל שטראוסברג
    02/10/2010

למעשה אין זה טיקים אלא נקרא תנועות סטראוטיפיות של הילדות שכפי שאת מציינת קורות בזמן התרגשות, שמחה או התלהבות. טיבן של תנועות אלו לחלוף לקראת גיל 6-7.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

ענת
    02/10/2010

תודה רבה על תשובתך המהירה.
    האם לא כדאי לעשות בדיקה כלשהיא על מנת לפסול בעיה נוירולוגית?
    האם יש סיכוי שזה לא יעבור כלל או האם יש דרך שבה ניתן לעזור לילדה להפחית בכמות הפעמים שהיא מתמתחת בפה ובידיים?
    האם יש צורך בטיפול פסיכולוגי?
    אשמח לתשובתך. תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה: שאלה נוספת

פרופ' רחל שטראוסברג
    02/10/2010

אין צורך בבדיקות נוספות כדי לשלול בעיות נוירולוגיות.התופעה היא לא בלתי נדירה וכאמור חולפת מעצמה כשהילד מתבגר. יש לנסות ולהתעלם מהתופעה ולא להעיר לילדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו