הישנות התקפי אפילפסיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הישנות התקפי אפילפסיה
    טלי
    05/10/2010

ד"ר שלום רב,

ביתי בת 2.8 עברה לפני כשמונה חודשים התקף אפילפטי בגן. ביצענו EEG בן 45 דקות במצב של ערות ועל פי הנוירולוג הכל נראה תקין. מאז אנו במתח נוראי וחשש מהתקף נוסף אשר יעיד על המחלה. חשוב לי לציין כי גם אני עברתי התקף דומה בגיל שנתיים אשר היה חד פעמי.

ברצוני להפנות מספר שאלות המתייחסות לסטטיסטיקה:

1. מה הסיכוי להתקף חוזר?

2. מה פרק הזמן שחולף בין התקף ראשון לשני? (האם הסיכוי שהארוע מאחורינו)

3. במידה ומוגדרת מחלה מהם סיכויי ההחלמה בילדות טרם גי ההתבגרות

אשמח לקבל מידע זה

בברכת תודה מראש

טלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הישנות התקפי אפילפסיה

הוספת תגובה

• הישנות התקפי אפילפסיה - תגובה

פרופ' רחל שטראוסברג
    05/10/2010

סיכוי ההישנות הכללי תוך שנתיים מהתקף ראשון הוא כ 40-50% והוא נמוך לכדי 30% כאשר הEEG הוא תקין, ההתקף היה טוני - קלוני כללי והבדיקה הנוירולוגית היא תקינה. יחד עם זאת דווקא החולים עם דרגת הסיכון הנמוכה עלולים להיפגע פיזית יותר במקרה של הפרכוס הנוסף.הסטטיסטיקה מתייחסת לנתונים על הישנות בפרק זמן של שנתיים מההתקף הקודם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הישנות התקפי אפילפסיה

טלי
    05/10/2010

שלום רב,
    בהמשך לשאלותיי הקודמות אני רוצה לציין כי ההתקף לא לווה בפרכוסים או בחום אלא בחולשה קשיון שרירים והליכה לא יציבה לאחריה. הארוע כולו נמשך כעשרים דקות ולאחריו לא היה זכר למה שקרה. אם אני מבינה נכון עדיין יש סיכוי של 30% כי בתי תחווה התקף שני במהלך השנתיים שלאחר הארוע הראשון. מהם סיכויי ההחלמה בגילאים הצעירים במידה והיא תוגדר כחולת אפילפסיה?
    תודה רבה על ההבהרה
    טלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הישנות התקפי אפילפסיה - תגובה

פרופ' רחל שטראוסברג
    06/10/2010

סיכויי ההחלמה הם טובים ולמעשה לא קוראים להתקף בודד אפילפסיה אלא רק מעל 2-3 התקפים זוהי הגדרת המחלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו