מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הישנות התקפי אפילפסיהטלי05/10/2010
ד"ר שלום רב,
ביתי בת 2.8 עברה לפני כשמונה חודשים התקף אפילפטי בגן. ביצענו EEG בן 45 דקות במצב של ערות ועל פי הנוירולוג הכל נראה תקין. מאז אנו במתח נוראי וחשש מהתקף נוסף אשר יעיד על המחלה. חשוב לי לציין כי גם אני עברתי התקף דומה בגיל שנתיים אשר היה חד פעמי.
ברצוני להפנות מספר שאלות המתייחסות לסטטיסטיקה:
1. מה הסיכוי להתקף חוזר?
2. מה פרק הזמן שחולף בין התקף ראשון לשני? (האם הסיכוי שהארוע מאחורינו)
3. במידה ומוגדרת מחלה מהם סיכויי ההחלמה בילדות טרם גי ההתבגרות
אשמח לקבל מידע זה
בברכת תודה מראש
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הישנות התקפי אפילפסיה - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג05/10/2010סיכוי ההישנות הכללי תוך שנתיים מהתקף ראשון הוא כ 40-50% והוא נמוך לכדי 30% כאשר הEEG הוא תקין, ההתקף היה טוני - קלוני כללי והבדיקה הנוירולוגית היא תקינה. יחד עם זאת דווקא החולים עם דרגת הסיכון הנמוכה עלולים להיפגע פיזית יותר במקרה של הפרכוס הנוסף.הסטטיסטיקה מתייחסת לנתונים על הישנות בפרק זמן של שנתיים מההתקף הקודם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההישנות התקפי אפילפסיה
טלי05/10/2010שלום רב,
בהמשך לשאלותיי הקודמות אני רוצה לציין כי ההתקף לא לווה בפרכוסים או בחום אלא בחולשה קשיון שרירים והליכה לא יציבה לאחריה. הארוע כולו נמשך כעשרים דקות ולאחריו לא היה זכר למה שקרה. אם אני מבינה נכון עדיין יש סיכוי של 30% כי בתי תחווה התקף שני במהלך השנתיים שלאחר הארוע הראשון. מהם סיכויי ההחלמה בגילאים הצעירים במידה והיא תוגדר כחולת אפילפסיה?
תודה רבה על ההבהרה
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההישנות התקפי אפילפסיה - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג06/10/2010סיכויי ההחלמה הם טובים ולמעשה לא קוראים להתקף בודד אפילפסיה אלא רק מעל 2-3 התקפים זוהי הגדרת המחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)