מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת חצי שנה-ראש גדולנורית27/10/2010
בתי בת חצי שנה, עשיתי אולטרה סאונד חדרי מוח בגלל שהיקף הראש גדל מ 75% ל 83% .
בתוצאות הכל תקין למעט
"הודגמה תת ספיגה פיזיאולוגית של CSF "
לא נרשם דבר מעבר לזה. חדרי מוח בגודל תקין.
מה אומרות התוצאות?
מה עושים הלאה?
לילדה אין תופעות מחשידות למעט שינה לא רגועה בלילה. האם זה שייך?
מעבר לשינה שנקטעת בלילות אין תופעות נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרה - אני ממש לחוצה
נורית27/10/2010לפני הבדיקה רופאת הילדים אמרה שגם אם יש נוזל יש לדעת אם הוא ברמה מועטה או רבה, מכיון שרמה מועטה תדרוש מעקב בלבד.
האם תקין שבבדיקה מצוין רק "תת ספיגה"?
האם זה הדרוצפלוס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת חצי שנה-ראש גדול - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג28/10/2010אם חדרי המוח תקינים - זה שולל הידרוצפלוס. הכוונה כנראה ל EVOH שזה ממצא חסר משמעות קלינית. יש להבדק אצל נוירולוג ילדים לודא שהכל בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך-לאחר נוירולוג
נורית08/11/2010אתמול הייתי אצל נוירולוג. האבחנה שלו:
פלג גוף תחתון חלש וכתב שיש היפוטוניה. אינה נושאת משקל . מזיזה באופן תכוף גפיים עליונות. היא יוצרת קשר עין עוקבת ומגיבה. היקף ראש 44.2 (בת חצי שנה), מרפס קדמי מעט מלא, גודש קל של ורידי הקרקפת.
חשוב לי לציין שגם בני הגדול עם היקף ראש גדול (בגיל חצי שנה היה עם ראש קצת יותר גדול מהבת. גם הבן היה פיפוטוני ולא נשא משקל בגיל זה.
הוא בדק את היקף הראש של האבא ואמר שכנראה זה גנטי כי לבעלי יש ראש גדול.
לאחר בדיקה אמר שהוא ממליץ על MRI (או CT - מה שארצה).
השאלות:
האם יש קשר בין היקף הראש לגפיים עליונות / תחתונות?
אני חוששת מבדיקות שעלולות להזיק לילדה, הוא אישר MRI אבל אני חוששת מהרדמה לתינוקת שלי. איך מתבצעת ההרדמה? האם חייב להרדים?
האם אפשר במקום להרדים שאני אחזיק את הילדה?
מה תופעות לואי של ההרדמה?
האם בכלל נראה שיש צורך ב MRI ?
מקווה שתוכלי לענות על כל שאלותיי ותאירי את עיניי . תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת חצי שנה-ראש גדול - תגובה - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג09/11/2010גשי אל נוירולוג הילדים ושאלי אותו מה הוא מחפש בבדיקת הMRI - ולפי זה נדע כיצד להתקדם הלאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש בעיה כי הוא לא עונה
נורית10/11/2010הרופא (שהינו פרופ' בבית חולים ) הגיב בהינף יד כשאמרתי שאני חוששת מההרדמה המלווה את ה MRI.
הוא לא רצה להסביר בדיוק אלא נתן לי את המכתב ביד (בו נכתב מה שכתבתי בהודעה הראשונה) ואמר שאם הוא נותן MRI אז זה לא סתם...
לא קיבלתי ממנו אבחנה כלשהי בעל פה .
האם לפי האבחנה שרשמתי נראה שיש צורך בבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש בעיה כי הוא לא עונה - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג12/11/2010אני סומכת על שיקול דעתו של הרופא בהתחשב בעובדה שלא בדקתי את הילדה בעצמי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)