בדיקה נוירולוגית של בת 3 עם פס קבוס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקה נוירולוגית של בת 3 עם פס קבוס
    אורי
    09/11/2010

בתי בת שלוש סובלת מאסטמת ילדים על פי האלרגולוג ילדים שביקרנו לאחרונה.
    יש לנו במשפחה pes cavos סליחה על שגיאות הכתיב, וכמובן שבתי קיבלה זאת בתורשה ממני, אורטופד הילדים אתמול בדק אותה:
    'בדיקת כפות הרגליים, בדיקת פישוק תקין, גמישות יתר (בתורשה גם כן) קבוס דוצ (???) בולט בשתי כפות הרגליים, נשלחנו לבדיקת הערכה נוירולוגית
    האבחנות היו:
    Ruled out Congen. Anomalies-foot nec
    (calcaneonav. bar\coalition\synost.

מהן הבדיקות הנוירולוגיות שעוברים ילדים בגיל זה והאם זה בדומה למה שאני עברתי, בדיקת EMG שמאד לא סימפטית ואפילו כואבת?
    בתי טראומתית בגלל רופא המשפחה וגישתו הבלתי ידידותית ותומכת בתינוק ובפעוט ואימותיהם ולכן יש לי המון קשיים לבקר איתה רופאים - כל שכן כאלה שיכאיבו לה בבדיקה וכן אני מבקשת לשאול מהו שלב הבדיקה הנוירולוגית לילדים.
    עלי לציין שכשהלכתי לביקור עבורי אצל מומחים לכף רגל היא עוד לא הלכה אבל עברתי בדיקות שכללו גם הליכה על העקב בלבד (מה שבתי לא הצליחה לעשות) וכן היא הולכת כל הזמן על קצה אצבעות, יורדת במדרגות רק עם רגל ימין ונופלת כל הזמן

בציפייה לתשובה מהירה ותודה מראש

אורי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בדיקה נוירולוגית של בת 3 עם פס קבוס - תגובה

פרופ' רחל שטראוסברג
    09/11/2010

הילדה צריכה להבדק אצל נוירולוג ילדים - יש לקחת היסטוריה משפחתית לבדוק החזרים גידיים אצלך ואצל הילדה ואם הכל תקין והיא מתפתחת כראוי ניתן לעקוב אחריה . לחילופין אם ה EMG וההחזרים אצלך לא היו תקינים ניתן לשקול בדיקה גנטית מסויימת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו