ירידה ברמת ויטמין B12 במהלך ההריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ירידה ברמת ויטמין B12 במהלך ההריון
    מיכל
    18/11/2010

בשליש השני להריון, גילו לי בבדיקות הדם ירידה ברמת ויטמין B12. הומלץ לי בטיפת חלב, להגביר את צריכת הויטמין בדיאטה וכן להשתמש בתכשיר הרלוונטי של solgar.
    בבדיקות הדם שבוצעו בהמשך ההריון (חודש 7), התגלה כי רמת הויטמין ירדה עוד יותר. הגעתי עקב כך לקופת החולים וקיבלתי זריקות של הויטמין.
    התינוק נולד בריא.
    אך האם ידוע על תופעות נוירולוגיות היכולות להתגלות בהמשך: פגיעה בתפקוד קוגניטיבי, קשיי שפה, קשיים מוטוריים וכד' הקשורים לירידה ברמת הויטמין לרמה פתולוגית בזמן ההריון?
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ירידה ברמת ויטמין B12 במהלך ההריון - תגובה

פרופ' רחל שטראוסברג
    19/11/2010

הפגיעות הנוירולוגיות של חסר בויט. B12 בהריון קשורות בקשר ישיר למידת החסר. הויטמין נאגר בגוף בכבד וחסר משמעותי נצפה רק לאחר חדשים ארוכים של תתרמה. כך למשל, אמהות ווגניות (טבעוניות) שלא צורכות גם ביצים וחלב בנוסף לבשר ואשר אינן מקבלות תוספת חיצונית של הויטמין - והרמה היא 0. במקרים של הריון התינוק לא נחשף לויטמין ואז הרמה בדם שלו היא 0 ויש תופעות נוירולוגיות של הקטנת היקף הראש, לקויות למידה, איחור שפתי וכוראה ( מחולית).
    הייתי מציעה לבדוק רמת הויטמין בדמו של התינוק ואם תקין - אפשר להיות רגועים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו