מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דפלפט כרונו ולמיקטלרותי20/11/2010
הבן שלנו (7.5) מקבל למיקטל 25 מ"ג בבוקר ו50 מ"ג בערב, וכן דפלפט כרונו בערב.
בימים האחרונים נאמר לי (מרופאת הילדים ומהרוקחת) שכדאי להפריד בנתינת שתי התרופות - בערב אנחנו נותנים את הדפלפט והלמיקטל ביחד.
הנוירולוג שלנו אמר שהוא לא שמע על הדבר הזה ושזה בסדר גמור...
רציתי לדעת מה את אומרת על העניין?
ועוד שאלה: לפני כשבוע שכחנו לתת את הדפלפט והלמיקטל בערב וגילינו את הדבר רק בבוקר...
בבוקר נתנו לו את הדפלפט (המנה שנשכחה) והלמיקטל (המנה הרגילה של הבוקר).
ומה שעשינו הלאה היה שביום שאחר כך נתנו את הדפלפט בצהריים (כלומר לאחר יותר מ24 שעות), למחרת שוב בצהריים ואחר כך בכל יום נתנו את הכדור כשעה שעתעעם אחר כך. ומחר ניתן שוב בערב וכך נחזור להרגל שהיה לפני ששכחנו את המנה...
רציתי לשאול, מה הדבר הכי נכון לעשות במידה ונשכח שוב לתת את המנה בערה וניזכר רק בבוקר..?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפלפט כרונו ולמיקטל - תגובה
פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב21/11/2010לא מכירה את הוראות ההפרדה וממש לא נראה לי עקרוני
לגבי דילוג על מתן זה בהחלט תלוי על מי מדובר בילדים עם אפילפסיה קשה ומאוד פעילה אני מציעה לתת למחרת בבוקר מנה וחצי של המינון ולהמשיך כרגיל בילדים עם פרכוסים נדירים הרבה יותר פרט לאפילספיה מיוקלונית של הנערות אני פשוט מתעלמת. אין טעם להכנס לסחרור השעות המשתנות במיוחד שהילד במסגרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)