דיבור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיבור
    גל
    01/12/2010

שלום רב
    יש לי ילדה בת שנתיים מבחנית דיבור אני מרגישה שהיא לא מתקדמת היא לא יודעת לדבר אומרת רק: אבא , AMA שזה אמא, בוא, פה, מה, גגל זה דקל, תתה סבתא, רוב ההברות שהיא מוציאה מהפה זה הברה אחת ,יודעת להגיד פה PO , או זה עוד, וזה המילים בגדול מים היא לא יודעת להגיד למשל והאוצר שלה לא ממש מתרחב אולי מעט.
    אני רוצה לציין שמבחינה התפתחותית היא עשתה הכל לאט הליכה בגיל שנה ו 8 וכמובן את הפעלות שלפני הלכיה גם מאוחר להתהפף מצד לצד לזחול וכ'.

המפרס שלה עדין פתוח ולא זיהו איזה בעיה מיוחד רק לעשות לה מעגב היקפ ראש.

אני רוצה להוסיפ שלעיתים היא מתעצבנת או מתרגשת ממשהו היא רועדת מחזיקה חפץ מסוין חזק ורועדת כאילו מעצבים או התרגשות אבל זה לא קורה הרבה

אני רוצה לציין שהיא מבינה כל מה שאומרים לה לעשות.

מה עלי לעשות במקרה הזה?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיבור

הוספת תגובה

• המשך גל

גל
    01/12/2010

היא יודעת להגיד גם עין והיא לא במסגרת של גן אלא איתי בבית
    דג אומרת דה

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיבור - תגובה

פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב
    02/12/2010

חשוב שהילדה תבדק על ידי נוירולוג ילדים במסגרת מכון להתפתחות הילד ושיבוצע גם איאיגי בשינה וכן כמובן בדיקת שמיעה למרות שנראה לך שמבינה הכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה בנושא

גל
    02/12/2010

שכחתי לציין שמאז שהיא קטנה ממש חצי שנה השנה שלה לא ממש טוב
    לא יושנת כמעט לילה חלק כאילו יש לה אי שקט כזה לא כל לילה אבל הרבה לילות.
    אין לילה שישנה כל הלילה וזה לא שהיא רעבה או קר לה פשוט אי שקט
    מה זה נובע

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו