לפרופ רחל- דלקת קרום המוח ויראלית?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לפרופ רחל- דלקת קרום המוח ויראלית?
    גליה
    15/12/2010

כתבת לי שאין כל מקום לדאגה. למען הסר ספק, אני מעדיפה לצטט לך מתוך מכתב השחרור כדי שאדע אם באמת אין מקום לדאגה.

מחלה נוכחית:
    בן 11 יום הועבר למחלקתינו מטני"ל לאחר אשפוז שם בשל חום מיום טרם קבלתו. יומיים טרם קבלתו עבר ברית. יום למחרת הופיע אי שקט עם עליית חום עד 38.8 פנו לרופא מוהל- הונחו בחזרתו של חום לפנות לטיפול בבי"ח. בליל קבלתו לטני"ל חום חזר. ללא רקע של חשיפה להרפס. לא ידוע סטטוסGBS ללא חרשות במשפחה.

בברור ספסיס:
    דם ללא צמיחה בתרביות דם 48 שעות לאחר העברתו למחלקתנו בקבלתו 24K ליקוציטים עם 9 CRP
    בשתן קטטר- ליקוציטים 500 עם ניטריטים חיוביים
    בLP נמצאו 850 תאים, גלוקוז 50 , חלבון 127 בקבלתו למחלקתנו. תרבית CSF עקרה.

בדיקה גופנית בקבלה:

מצב כללי:טוב עירני חיוני מגיב
    עור: ללא פריחה עורית
    ראש ומרפס: מרפס NT
    אוזניים: ללא אודם או הפרשות
    עיניים:ללא אודם
    פה ולוע:ללא אודם או תפליטים
    לב: קולות לב סדירים וללא אוושת
    ראות:כניסת אויר שווה וטובה דו"צ
    בטן: רכה לא רגישה, טחול לא נימוש, נימוש קצה כבד
    חלחולת:תקינה

מהלך ודיון:
    בן 9 ימים בהגעתו, אושפז בטיפול נמרץ ילדים בשל חום ביילוד וםליאוציטוזיס של 850 תאים בנוזל חוט השדרה. בחשד למנינגיטיס חיידקית טופל בפנבריטין וקלפורן במינון CSF. בהמשך אישפוזו צמיחת E COLI בשתן. LP עקר.
    לאור תמונה זו עלתה אפשרות כי מדובר בUTI עם תגובה מנינגיאלית לזיהום חריף או שילוב של אספטיק מנינגיטיס עם זיהום חידקי בדרכי השתן.
    במהלך אישפוזו השלים 7 ימי טיפול אנטיביוטי סיסטמי כאשר יומיים אחרונים לאשפוזו טופל ברוצפין IM לאור קשיי הכנסת עירוי. לציין בילירובין בשחרורו תקין ותפקודי כבד תקינים.
    במהלך אשפוזו תחת הטיפול הנ"ל ללא חום, עירני וחיוני, אוכל היטב, עולה במשקל, נותן שתן, יציאות תקינות. בדיקתו הגופנית תקינה. במעבדה שוחרורו ללא לויקוציטוזיס, 0.25 CRP
    בנוסף עבר בירור שכלל:
    US ראש- תקין
    US כליות- פרנכימה כליות שמורה דו"צ. משמאל- הרחבה קלה של מערכת מאספת, ללא הרחבת שופכן רושם לעיבוי דופן בכיס השתן- מתאים לתהליך זהומי של דרכי השתן עם פיאליטיס משמאל.

המלצות לשחרור:
    1. המשך מעקב רופא מטפל
    2. בכל עליית חום לקחת שתן תרבית וכללית
    3. ביצוע בדיקת BERA במסגרת הקהילה
    4. המשך טיפול במוקסיפן....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לפרופ רחל- דלקת קרום המוח ויראלית? - תגובה

פרופ' רחל שטראוסברג
    16/12/2010

עושה רושם שבאמת אין מקום לדאגה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מקווה שהכל יהיה בסדר איתו. תודה

גליה
    17/12/2010

אני מקווה שהוא יתפתח תקין והכל יהיה בסדר.
    תודה על התשובות שנתת לי. זה מעודד אותי ונוטע תקווה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מקווה שהכל יהיה בסדר איתו. תודה - תגובה

פרופ' רחל שטראוסברג
    17/12/2010

תודה רבה. לפי התאורים שלך נראה לי שכל יהיה בסדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו