מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלות לגבי תוצאות בדיקת EEGניצן23/12/2010
אני לא ילדה אלא בת 23, אולם בשל הזמן הרב שכנראה יעבור עד שאראה נוירולוג (אני בצבא ולדברים הללו לוקח זמן), אני מבקשת עזרה בפענוח תוצאות EEG.
עשיתי לפני כחודש בערך בדיקת EEG ערנות, זאת כתוצאה מניתוקים שחוויתי בשנה וחצי האחרונות וכן התקפים במהלך השינה בשנים האחרונות (הדבר בהתחלה נראה לי כחלום ולכן לא הלכתי לאבחון מוקדם יותר).
להלן הפענוח שקיבלתי:
ממצאים חריגים: 1. סדרות של איטיות עד שנייה כלליות.
2. נראו מוקדים של פעילות זיזית חדה טמפורלית מימין.
פעילות רקע: מקצב אחורי דומיננטי בתדירות 9 הרץ, סימטרי, ראקטיבי לפקיחת עיניים, ופעילות בטא קדמית נראו בערנות. בעלת מרכיבים חדים יותר מימין וללא מודולציה יפה.
היפרוונטילציה: לא גרמה לשינויים בתרשים.
גירוי פוטי: לא גרם לשינויים בתרשים.
שינה: הנבדקת עברה מערנות לנמנום.
ניטור פעילות הלב: נראה קצב סדיר של 84 פעימות לדקה.
סיכום: זהו תרשים EEG חורג מהתקין בשל סדרות של איטיות וכן איטיות כללית יותר מימין עם אירועים של פעילות זיזית חדה מימין.
אשמח לעזרה באשר לפענוח התוצאות, תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות לגבי תוצאות בדיקת EEG - תגובה
פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי24/12/2010עליך לבצע בדיקת MRI של המוח וללכת לנוירולוג בהקדם לקבלת טיפול לניתוקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)