טיקים מורכבים אצל ילדה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיקים מורכבים אצל ילדה
    אילת
    04/01/2011

שלום,
    הבת שלי בת 7 סובלת מטיקים זה מספר חודשים. היא החלה באזור הפנים (פוערת את פיה,)וכעת היא מושכת בצוואר. היא גם אומרת לי שלפעמים היא מרגישה שהיא חייבת לגעת במשהו שוב, אבל היא עוצרת את עצמה. אני מבינה שטיקים פשוטים הם תופעה חולפת אצל ילדים השאלה היא אם גם טיקים מורכבים כפי שתאירתי הם תופעה שעלולה לחלוף (בתקווה) או האם אלו סימנים די מובהקים של התפתחות תסמונת טורט (חלילה!) אין לה טיקים קוליים!

אודה לתשובתך

אילת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיקים מורכבים אצל ילדה

הוספת תגובה

• טיקים מורכבים אצל ילדה - תגובה

פרופ' רחל שטראוסברג
    04/01/2011

הקריטריונים לתסמונת טורט כוללים לפחות 2 טיקים מוטוריים בין פשוטים או מורכבים וטיק ווקלי אחד , הנמשכים ע"פ כשנה.במהלך תקופה זו אין תקופה של יותר משלושה חדשים רציפים ללא טיקים.
    כך שגם מבחינת משך התופעה וגם בהיעדר טיק ווקלי אין מדובר בתסמונת טורט. טיבם של הטיקים הוא "בא וחולף". על הילדה להיות במעקב נוירולוגי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתגובתך

אילת
    04/01/2011

המלצת ללכת למעקב נירולוגי, האם את יכולה לתאר לי את אופי המעקב, האם יבוצעו בדיקות מסוימות?
    כמו כן, האם טיק מורכב הוא טיק שכיח גם ללא טורט?
    תודה תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתגובתך - תגובה

פרופ' רחל שטראוסברג
    04/01/2011

מעקב נוירולוגי יכלול הסטוריה רפואית ובדיקה נוירולוגית. אין צורך בבדיקות מעבדה.
    טיק מורכב יכול להיות גם ללא טורט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו