פרכוסי חום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרכוסי חום
    הדס
    08/01/2011

שלום

יש לי ארבעה ילדים וב"ה חוץ ממחלות ילדים רגילות שבינהן אסטמה ילדים הכל בסדר איתם, בתי הרביעית היא תינוקת בת כשנה ושמונה חודשים, בגיל שנה וחודשיים בערך בעת חופשה באילת עלה לה החום שלא נראה גבוהה בהתחלה, בערב הילדה פירכסה מחום פעם ראשונה שאני רואה דבר כזה וכמעט איבדתי את ההכרה בעצמי כי לא הבנתי מה קורה עם הילדה שלי במלון הזמינו אמבולנס וכבר שם הסבירו לנו שזהו פרכוס חום, הילדה אושפה ליומיים למעקב בלבד ושוחרה עם הוראות מה עושים הלאה עם החום ואם יקרה שוב פעם פרכוס, בכל פעם שיש לילדה חום אני חוששת ונותנת לה מהר מאוד את האקמול או הנורפון מהחשש שהחום יעלה או ירד מהר והיא תפרכס, בבית החולים יוספטל אמרו לנו שאם קורה שוב פרכוס אז צריך לעשות בדיקות ולראות שאין חלילה אפילפסיה או משהו אחר חלילה, ביום רביעי האחרון 5.1.11 התקשרו אלנו מהמעון של הילדה ואמרו שהיא עם חום בעלי אסף את הילדה ולאחר בערך שעה ממתי שהודיעו לנו שהיא עם חום הילדה פרכסה בפעם השנייה שלה בחיים, הגענו לרופאה שבדקה אותה ואמרה שהכל בסדר - יש לציין שזו לא הרופאה הקבועה שלה, יום למחרת הגענו לרופאה ילדים שכן מכיר את הילדה בדק אותה ואמר שהיא בסדר כששאלתי אותו האם צריך לעשות בדיקות כדי לשלול אפילסיה וכו' הוא התייעץ עם נוירולוג ונאמר לו שאין צורך כי כשיודעים שזה פרכוסי חום אין מה לעשות בעניין.
    שאלתי היא האם אנו יכולים לדרוש לעשות בדיקות כלשהן לבדוק שהילדה בסדר ושאין מה לחשוש או שכבר עכשיו ניתן לומר לי שאין צורך בכך?

אשמח לתגובה מהירה (ומרגיעה אני מקווה)

שבוע טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרכוסי חום

הוספת תגובה

• פרכוסי חום - תגובה

פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב
    09/01/2011

פרכובי חום אינם אפילפסיה אלא אורעים חוזרים שכיחים למדי בילדים צעירים. על פי התיאור שלך הפרכוסים כל הנראהקצרים (אחרת בטח היו מאשפזים אותה בפרכוס השני ) אין צורך בבדיקות בשלב זה אלא במצב של פרכוס להבדק תוך זמן קרוב על ידי רופא למקור החום, לנסות להוריד חום ולהשגיח. בהרבה מקרים ישנו סיפור משפחתי של קרובים נוספים עם פרכוסים בחום בשלב זה אין הדבר נשמע כהתחלת אפילפסיה כלל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו