סטרפטקוקוס טיקים !!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סטרפטקוקוס טיקים !!
    חגית
    23/01/2011

שלום ,
    לבתי יש טיקים כבר 5 חודשים , פנים , צוואר , כתפיים והיו גם קולות , כרגע חלקם נעלמו , אך יש כרגע כחכוח בגרון ומצמוץ , יש גם תנועות יידים ורגליים - אבל לא כל הזמן, במצבים מסויימים .
    אני ממש ממש מודאגת, היינו אצל כמה נורולוגים והתשובה היא תופעה שפירה , יחלוף עם הזמן
    אך מאחר ומדובר גם בטיק קולי (אני חושבת שזה טיק ) זה מדאיג אותי מאוד ,
    והאם יש קשר לחיידק הסטרפטקוקוס שהיה לה לפני 5 חודשים , ויש גם עכשיו !, אך ללא חום ודלקת , קיבלנו אנטיביוטיקה .
    הילדה סה"כ שמחה ועליזה ומתפקדת רגיל.

אני יודעת שיש מרפאות טיקים בשניידר , האם זה הזמן לפנות לשם או להמתין ?
    אודה מאוד על תשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סטרפטקוקוס טיקים !!

הוספת תגובה

• סטרפטקוקוס טיקים !! - תגובה

פרופ' רחל שטראוסברג
    23/01/2011

הקשר בין טיקים וסטרפטוקוקים הוא לא מוכח ורוב הנוירולוגים לא מאמינים בקיומו.
    כפי שאני קוראת בין השורות אני מבינה שאת מוטרדת מאפשרות לקיום תסמונת טורט. יש קריטריונים ברורים לאבחנת התסמונת. הילדה צריכה להיבדק ע"י נוירולוג ילדים שבקיא בפרטים אלה ולאחר הבדיקה לשקול אם להפנותה למרפאת טיקים בשניידר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיקים + סטרפטוקוקוס = פנדס PANDAS

שרי
    05/02/2011

הקשר בין סטרפטוקוקוס לטיקים בילדים מתחת לגיל 10 מוכח ביותר ויש לו גם שם - פנדס. בתנו בת 8 מטופלת מזה 3 חודשים באנטיביוטיקה וב IBUPROFEN, שמן דגים וויטמין INOSITOL. הילדה נמצאת על מסלול החלמה, מצבה היום מזהיר לעומת המצב כשהסיפור התחיל.
    פנדס עפ"י רוב הוא סיפור משפחתי, מדובר ב"נשאות" של סטרפ, ענין גנטי. יש 3 פרמטרים ברורים המאשרים קיומה של תסמונת פנדס - בצעו לילדה ולהורים ואף לאחים בדיקת נוגדני סטרפ בדם - ASO, Anti - DNAaseB , ובדיקת Streptozyme. במקרה שלנו - גם ההורים וגם האח לקחו אנטיביוטיקה. כמו כן - עברנו לתזונה נטולת גלוטן מאחר ובדיקת הדם של הילדה דרשה את זה. עשו בדיקה לציליאק - יש קשר. וגם בדיקה של תפקודי בלוטת התריס. בסופו של דבר מדובר במחלה אוטואימונית - סליחה - תסמונת אוטואימונית שנובעת מזיהום חיידקי של מערכת הדם ומערכת העצבים - מן הסתם - גם אלה שבמוח אשר "אחראים" על התנועות הלא רצוניות - שמוגדרות כתנועות כפיתיות ולא כטיקים (OCD), אגב.
    פנדס יכול לבוא ברמות שונות - כאשר ברמה הקשה ביותר צריך לעשות פלאסמה פרסיס - החלפת - ניקוי פלסמה. אבל על פי רוב - אנטיביוטיקה ותרופה כנגד הזיהום בדם - עוזרים. זה יכול לקחת חודשים רבים - אבל זה אמור להיגמר.
    אני ממליצה לבדוק PANDAS ביו-טיוב - יש רופאת ילדים אמריקאית בשם ד"ר שולמן, שדווקא סבורה שיש קשר מוכח (בדיקות דם אינן משקרות) בין טיקים לסטרפטוקוקוס - ויש לה שם כמה סרטונים - וכן רופאים אמריקאים אחרים. יש רופא נהדר בניו ג'רסי בשם Dr. Rosario Trifiletti - הוא מטפל במקרים ממש קשים של ילדים עם פנדס.

אני ממליצה גם להעזר ברשת של הורים שילדיהם סבלו וסובלים מפנדס - לנו הם עזרו מאוד

צריך לפעול מהר, מהרגע שמתחילות התנועות - מיד לעשות את בדיקת הדם לילד ולהתחיל עוד לפני התוצאות באנטיביוטיקה. ככל שמתמהמהים עם האנטיביוטיקה - התנועות מתקבעות ומחריםות והופכות מורכבות ואז קשה יותר להיפטר מהן
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה והמלצות

אורלי
    22/05/2013

בני בן 7 . מגיל 4.5 סובל מהתסמונת ועד כה אנו מטופלים באנטיביטירה למניעה . שאצלנו לא במיוחד עוזרת . אשמח לדעת אצל איזה רופא טופלתם ואם יש לך המלצות להתמודדות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיחה

קרן
    23/05/2016

האם אוכל לשוחח עמך טלפונית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו