גלגול עיניים אצל ילדה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גלגול עיניים אצל ילדה
    טלי
    06/02/2011

שלום, בשבוע שעבר ישבתי עם בתי בת שלוש ושמונה חודשים לארוחת הערב וכששוחחנו פתאום הילדה הסיטה את מבטה הצידה וגלגלה את שתי עיניה כמה וכמה פעמים עד למצב שלא הצלחתי בכלל להבחין באישונים כשישבתי מולה. קראתי לה בשמה וניסיתי לבדוק מדוע היא מסיטה את המבט ומגלגלת עיניה, המשכתי לדבר אליה כאילו לא קרה דבר, והיא ענתה לשאלותיי ולרגע הפסיקה את גלגול העיניים אך מהר מאוד הסיטה שוב את מבטה והמשיכה לגלגל את העיניים. אני רוצה לציין שגם כשגלגלה את עיניה היא הייתה קשובה אליי, ותקשרה איתי כאילו אין שום בעייה. הדבר מאוד מפחיד אותי, בעיקר כשיש לי 2 אחיינים בני 20 שסובלים מאפליפסיה וידוע לי שגלגול עיניים הינו ספמטום להתקף אפילפטי. לכן אינני יודעת האם הדבר נעשה מתוך שליטתה או שזהו מצב בלתי נשלט, האם אלו טיקים. האם קיימת אפשרות להתקף אפלפטי? האם אוכל לבדוק זאת ע"י בדיקת EEG? בנוסף, בשנה וחצי האחרונה היו לי מספר בעיות עם הילדה שכולן אובחנו כבעיות רגשיות כגון: עצירות פתאומית שנמשכה לתקופה של למעלה משנה (לאחר לידת אחיה הקטן), נשירת שיער פתאומית ועוד ובבדיקות אצל רופאים מומחים כמו: גסטרולוג לילדים, כמה רופאי עור והטענה הייתה שהילדה בעלת אינטליגנציה רגשית מאוד מאוד גבוהה ולכן זוהי אחת הדרכים לבטא עצמה. האם יש קשר בין כל הדברים או שהאם אני נאחזת בכך וילדתי אכן סובלת מהתקפים אפילפטיים? אנא תשובתך המהירה, מאמא מודאגת מאוד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גלגול עיניים אצל ילדה

הוספת תגובה

• גם אצל הילדה שלי!! כנסוו

אורנה
    16/08/2011

יש לי ילדה בת 11 קוראים לה לוס (אור בספרדית) והיא כל הזמן מגלגלת את עייניה אני מפחדת שזה יגיע למצב שבו האישונים שלה יתקעו ולא תוכל ליראות שוב..
    איך עוצרים זאת ???????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלגול עיניים אצל ילדה - תגובה

פרופ' רחל שטראוסברג
    06/02/2011

אם הילדה שמרה על עירנות והיתה קשובה אלייך, לא הכחילה או החוירה - הרי שקרוב לודאי מדובר במאפיין התנהגותי אך ליתר בטחון מומלץ לבצע EEG בעירנות, נמנום ושינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו