נזק מוחי מהיפוגליקמיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נזק מוחי מהיפוגליקמיה
    אריאלה
    07/02/2011

שלום רב בני בן חודש ושבוע נולד בשבוע 37+5 במשקל של 4705 מקרוזומי, בניתוח קיסרי עקב רעלת הריון וסכרת הריונית לא מוזנת הטופלה באינסולין וגלובן.

לאחר הלידה גילו אצל בני היפוגליקמיה של ירידה עד 14מג % הוכנסה זונדה אך הוא המשיך לעשות היפו, קיבל נוזלים של גלוקוז 10% והועבר לפגיה בהגיע לפגיה סוכרים היו מעל 20 אך נשאר כיומיים עם נוזלים של גלוקוז 10% ובהמשך גם קיבל קלציום גלוקונט ובצורה איטית התחיל להסתדר עם אוכל וירידה במגביל של נוזלים והפסקתם ושמירה של סוכרים מעל 60. איני יודעת בדיוק משך הזמן שהיה לו היפו מתי ביצעו לו את הבידקת סוכר אבל לאחר כחצי שעה שהוא נולד ניגשה אליי רופאה מטפלת לידע אותי כי הוא עובר לפגיה בגלל היפו גליקמיה אז אני מניחה שגם אם הוא היה בהיפו לא היה יותר מחצי שעה.
    האם יתכן נזק מוחי מערכי סוכר כאלו? כמה זמן היפו גורם לנזק מוחי? ואיך אני יכולה לבדוק אם אכן יש נזק או לא למי לפנות אני מיואשת ומפוחדת!!!!!! לציין הוא עולה יפה במשקל שוקל כעת 5585 אוכל ישן בוכה כמו כל תינוק. אשמח לתשובה והכוונה. תודה מראש.
    רוצה רק לציין שהרופא ילדים של בני אינו מוכן לתת לי הפניות למעקבים כמו התפתחות הילד או נוירולוג ילדים אז בנתיים יש לי תור באופן פרטי אבל רק לעוד חודש וחצי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נזק מוחי מהיפוגליקמיה

הוספת תגובה

• נזק מוחי מהיפוגליקמיה - תגובה

פרופ' רחל שטראוסברג
    07/02/2011

יש הרבה ילדים לאמהות סכרתיות שמפתחים היפוגליקמיה והרוב הגדול הם אסימפטומטיים כלומר לא סובלים מפרכוסים או רעידות בדומה לתינוק שלך. זה כשלעצמו מבטיח פרוגנוזה טובה ביחס לתינוקות הסימפטומטיים. יש לעקוב אחר התינוק בצמידות ע"י נוירולוג התפתחותי או נוירולוג נאונטלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיצד אפשר לקבוע תור אלייך?

אריאלה
    07/02/2011

תודה רבה על התגובה המהירה. האם את מטפלת במקרים כאלה? ואם כן כיצד ניתן לקבוע אלייך תור על מנת לבצע מעקב צמוד? תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיצד אפשר לקבוע תור אלייך? - תגובה

פרופ' רחל שטראוסברג
    08/02/2011

אם את מעוניינת - מספר הנייד שלי מופיע בתחתית הפנייה.תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו