אטרופיה צרבלרית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אטרופיה צרבלרית
    קארין
    10/02/2011

שלום
    שמי קארין ויש לי תאומות (שי ועמית) בנות שלוש עם אטרופיה צרבלרית.

לעמית אטרופיה צרבלרית מבודדת פרוגרסיבית, ללא מעורבות מערכתית אחרת. MRI חוזרים הראו החמרה בממצאים הצרבלריים.
    עמית כיום זוחלת על 6 רציפרוקלית על בסיס רחב, יושבת לבד,מתרוממת לעמידה עם תמיכה, הולכת מספר צעדים עם תמיכה ולא יציבה. רעד טרונקלי
    לעמית גמישות יתר כללית, קיים בבנינסקי ספונטני דו"צ.

לשי יש אטרופיה של הצרבלום העליון לעומת התחתון, שאר המוח תקין.
    שי הולכת על בסיס רחב אך עדיין יש נפילות ומועדת.

כרגע לא ברור הסיבה של האטרופיה צרבלרית. נאמר לנו שיתכן ומדובר בתסמונת גנטית חדשה, ושכיום אין טיפול שיכול לעודד התקדמות או למנוע הידרדרות.

אני מבינה שהצרבלום אחראי על שיווי משקל וקורדינציה והליכה על בסיסי רחב.
    מה הפירוש של אטקסיה? האם אטרופיה צרבלרית פירושה אטרופיה? האם כל מי שיש לו אטרופיה צרבלרית יש לו אטקסיה?
    האם ידוע לכם על בדיקות נוספות שניתן לעשות כדי לדעת מה הגורם לאטרופיה צרבלרית?
    האם אכן אין טיפול שניתן לתת על מנת שיכול לעודד התקדמות או למנוע הידרדרות?
    אשמח לקבל כל מידע שאתם יכולים על הנושא הנ"ל
    תודה
    קארין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אטרופיה צרבלרית

הוספת תגובה

תמונה

• אטקסיה

אמא
    10/02/2011

בס"ד

קארין שלום,

שמי אורלי ויש לי ילד עם אטקסיה. אשמח אם תצרי עימי קשר בעניין האטקסיה. יש לי, כמובן, ידע רב. מספר הטלפון שלי: 052-3560475

תודה רבה ולהשתמע,

אורלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אטקסיה - תגובה

פרופ' רחל שטראוסברג
    13/02/2011

אטקסיה צרבלרית מתבטאת בהליכה לא יציבה לרוב על בסיס רחב עם מעידות ונפילות. היא עלולה להיות מלווה בטיטובציה - נענועים עדינים של הראש, הליכת עקב בצד אגודל מופרעת, רעד מכוון של הידיים ודיסמטריה - חוסר דיוק בשליחת אצבע אל מטרה מסויימת. בד"כ אטרופיה שמשמעה ניוון או הצטמקות של המוח הקטן מלווה גם באטקסיה. ישנן עשרות תסמונות רבות של אטקסיה.
    אנו במרפאה הנוירוגנטית בשניידר חוקרים תסמונות אלה ונשמח לעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו