מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אטרופיה צרבלריתקארין10/02/2011
שלום
שמי קארין ויש לי תאומות (שי ועמית) בנות שלוש עם אטרופיה צרבלרית.
לעמית אטרופיה צרבלרית מבודדת פרוגרסיבית, ללא מעורבות מערכתית אחרת. MRI חוזרים הראו החמרה בממצאים הצרבלריים.
עמית כיום זוחלת על 6 רציפרוקלית על בסיס רחב, יושבת לבד,מתרוממת לעמידה עם תמיכה, הולכת מספר צעדים עם תמיכה ולא יציבה. רעד טרונקלי
לעמית גמישות יתר כללית, קיים בבנינסקי ספונטני דו"צ.
לשי יש אטרופיה של הצרבלום העליון לעומת התחתון, שאר המוח תקין.
שי הולכת על בסיס רחב אך עדיין יש נפילות ומועדת.
כרגע לא ברור הסיבה של האטרופיה צרבלרית. נאמר לנו שיתכן ומדובר בתסמונת גנטית חדשה, ושכיום אין טיפול שיכול לעודד התקדמות או למנוע הידרדרות.
אני מבינה שהצרבלום אחראי על שיווי משקל וקורדינציה והליכה על בסיסי רחב.
מה הפירוש של אטקסיה? האם אטרופיה צרבלרית פירושה אטרופיה? האם כל מי שיש לו אטרופיה צרבלרית יש לו אטקסיה?
האם ידוע לכם על בדיקות נוספות שניתן לעשות כדי לדעת מה הגורם לאטרופיה צרבלרית?
האם אכן אין טיפול שניתן לתת על מנת שיכול לעודד התקדמות או למנוע הידרדרות?
אשמח לקבל כל מידע שאתם יכולים על הנושא הנ"ל
תודה
קארין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטקסיה
אמא10/02/2011בס"ד
קארין שלום,
שמי אורלי ויש לי ילד עם אטקסיה. אשמח אם תצרי עימי קשר בעניין האטקסיה. יש לי, כמובן, ידע רב. מספר הטלפון שלי: 052-3560475
תודה רבה ולהשתמע,
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאטקסיה - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג13/02/2011אטקסיה צרבלרית מתבטאת בהליכה לא יציבה לרוב על בסיס רחב עם מעידות ונפילות. היא עלולה להיות מלווה בטיטובציה - נענועים עדינים של הראש, הליכת עקב בצד אגודל מופרעת, רעד מכוון של הידיים ודיסמטריה - חוסר דיוק בשליחת אצבע אל מטרה מסויימת. בד"כ אטרופיה שמשמעה ניוון או הצטמקות של המוח הקטן מלווה גם באטקסיה. ישנן עשרות תסמונות רבות של אטקסיה.
אנו במרפאה הנוירוגנטית בשניידר חוקרים תסמונות אלה ונשמח לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?