פגיעה חבלתית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • פגיעה חבלתית
    לירון
    27/02/2011

    .
    לפני שהייתי בת 13 קיבלתי מכה חזקה מאוד בת.ד. בראש.הפנו אותי לכאן מפורום בעיות קשב וריכוז בקרב מבוגרים ומתבגרים. אני בת ++36 , נפגעתי לפני כמעט 24 שנים,ומאוד הייתי רוצה לקבל תשובות.

    שברתי גם את הרגל.איבדתי הכרה לשבועות או חודש ואחר כך היו לי בעיות קשות מאוד בזיכרון.

    קיבלתי במשך שנים אחרי הבית חולים שיקום הזוי ופסיכולוגי שנתן לאמא שלי מישהו בביטוח לאומי והייתי במעקב פרטי של הנוירולוג שהיה לי בבית חולים של הקופת חולים שלי, בשביל לקבל יותר תורים לבדיקות, והיה לי קצת ריפוי בדיבור אצל איש זקן. בית המשפט שפסק לי פיצויים פסק לי גם אפוטרופוסות לי ולכספי, שבדיעבד שיחררתי אותה בשני משפטים בגלל ההתנגדות של המשפחה שלי, ובדרך עוכבתי והפסדתי המון דברים, לא יכולתי לעזור למי שעזר לי וכו'. אחרי ששוחררתי מן האפוטרופסות גם כן הייתי תקועה ולאט לאט מצאתי רופאים פרטיים מומחים שמצאו שאני הרבה יותר בסדר ממה שחשבו וגיליתי כמה נאלצתי להפסיד, גם בגלל המשפט פיצויים שניהלו בשבילי. אבל, לא זאת ההארה. ההארה שהתחילה מזה שנוירואופתלמולוג שמצאתי אמר לי שלפי הסיטי בכלל לא נפגעתי בשכל, הגיעה היום , בעקבות שיטוט ברשת, לממצא שמה שקרה היה ככה:קיבלתי מכה בראש ליד העין בשפיץ הגבה והיה דימום. דרך אגב, כשהייתי ממש פגועה כל הזמן שאלתי מה קרה לי ועוד משהו והתחילו להסביר לי מההתחלה על איך קרתה התאונה אבל לא התמקדו ולא הסברתי את מה שלא הבינו ממני כי רק נעשיתי יותר עצובה מזה. קיבלתי בהמשך גם תרופות נגד דיכאון שעשו לי משהו נוראי אחרי או יחד עם זה שגם עזרו איכשהו, ולצערי המלצתי עליהן למישהו שהכרתי אחר כך שהיה במשבר וקיבל את התרופות האלה וכנראה נפגע מהן. אבל זה לא קשור. גלשתי. ממה שהבנתי עכשיו ומדברים שהבנתי מאז, נספג מיאלין מהדימום, ונספג חלק מרקמת השומן בעין והושפרצו חומרים סידניים מהמכה שגרמו לסניליות מסויימת. אני לוקחת במשך שנים, בערך מגיל 16 או קצת יותר, תרופה נוטרופיל שמטפלת בזה, והבנתי שהיא גם תרופה של זקנים לאלצהיימר.

    ממה שביררתי היום ההיפוקמפוס אחראי להעברת גירויים לזיכרון אחרי שהם נשמרים בו זמן קצר, וזה בדיוק מתאים לסמפטומים של הפגיעה שלי ולמקום שלה. איך משקמים היפוקמפוס ואיך מנקים יותר ביעילות את הסידן ממנו? האם הסידן עובר מתישהו באופן טבעי ? האם שורש הבעיה הוא במיאלין שנספג? אם זה ככה מה אפשר לעשות? האם בעיות הזיכרון הן בגלל שהפסקתי להשתמש בהיפוקמפוס בצד אחד?ואם כן, האם חזרתי אחר כך להשתמש בו?

    מאוד אודה לכן אם תענו לי במהרה.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פגיעה חבלתית

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • פגיעה חבלתית - תגובה

    פרופ' רחל שטראוסברג
    27/02/2011

    את צריכה לפנות בסוגייה זו לנוירולוג מבוגרים המתמחה בבעיות זכרון וקוגניציה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו