השלכות חלבון עוברי גבוה על התינוק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השלכות חלבון עוברי גבוה על התינוק
    אמא...
    02/04/2011

שלום,
    בת 31.4, אמא לילדה בת שנתיםם וחצי, הריון והתפתחות תקינים. כעת אני בהריון שני, והחלבון העוברי יצא גבוה- 3.34MOM. סקירה בשבוע 18+3 ובשבוע 16+1 לא הראו כל ממצא פתולוגי, הראשונה רגילה והשניה מורחבת+מע' העצבים והכליות. הן נעשו אצל ד"ר פרונגלס ופרופ' הרמן בהתאמה.
    הייתי מאד רגועה בהריון הזה, עד לתוצאות הבדיקה שגרמו לי לחרדה גדולה, ורציתי לדעת כמה דברים בעזרתכן...
    האם יש קורלציה בין ערכו של החלבון העוברי לתופעות נורולוגיות שונות? (אפילפסיה, אוטיזם, פיגור או כל דבר אחר).
    האם חסר בח.פולית מקושר למומים פתוחים בלבד או גם להפרעות נוירולוגיות אחרות כמו אוטיזם, פיגור וכו'?
    כמה שכיחים מקרים של חלבון עוברי גבוה שהסתיימו בילד בריא?
    אני פשוט בהיסטריה מאז התוצאה הזו...
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• השלכות חלבון עוברי גבוה על התינוק - תגובה

פרופ' ברוריה גדעוני בן-זאב
    03/04/2011

ערכי חלבון גבוה קשורים בעיקר למומי עמוד שדרה ולדעתי (ואיני בקיאה באופן מלא בספרות בגניקולוגית) אם נשללים אלה הרי ערכי החלבון יוכלים להיות גם חסרי משמעות. מציעה לך שאת יתר היעוץ תעשי מול הגניקלוג שהפנה לבדיקה ואם לא תקבלי תשובה פני למרפאה של הריון בסיכון ותקבלי שם תשובות חד משמעיות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו