LSV - מה המשמעות של הממצא?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• LSV - מה המשמעות של הממצא?
    ד``ר שי מנשקו
    30/04/2011

יומיים אחר הלידה של בתי בוצע US מח (בבי"ח שניידר) עם ממצא של LSV lenticulo- striate vasculopathy מזערי משמאל. במהלך ההריון נדבקתי ב- CMV, בתי לא נדבקה (נשלל במי שפיר בשבוע 30 ובתרבית שתן ל- CMV אחר הלידה). ה- US בוצע לפני השחרור ממחלקת ילודים רק מכיוון שלא התקבלה עדיין תשובת התרבית ל- CMV (ולא בעקבות ממצאים פתולוגים בבדיקת רופאת הילודים). מהלך הלידה היה תקין, למעט מתן פיטוצין כשהייתי כבר בפתיחה מלאה, מה שהוביל להאטות דופק עד 90 שנמשכו דקות ספורות בלבד. נולדה עם אפגר 9-10, בדיקת רופא ילדים תקינה במחלקת ילודים ובגיל 9 ימים.

רופאת הילדים שלי לא יודעת להגיד מה משמעות הממצא, אשמח מאד עם תוכלו לסייע לנו- מה האבחנה המבדלת, ואם יש סיבה להיות מודאגים.

תודה רבה!

שלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    LSV - מה המשמעות של הממצא?

הוספת תגובה

• LSV - תגובה

פרופ' רחל שטראוסברג
    01/05/2011

ממצא של LSV יכול להעיד על הדבקה בזיהום תוך רחמי , עקב חוסראספקת דם בהריון או ממצא מקרי באוכלוסיה בריאה לחלוטין.נראה לי שהאפשרות האחרונה נכונה במקרה שלכם שכן CMV נשלל בודאות בתרבית שתן פוסט לידתית ומהלך הלידה היה תקין לחלוטין ע"פ ציון האפגר.
    בסיכום: לא לדאוג!
    אם מאוד רוצים אפשר לבקש בדיקת BERA לראות שהשמיעה תקינה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

שלי
    01/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו