מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התקפי זעם לאחר מחלהליאת14/05/2011
שלום רב,
בני הצעיר בן כמעט 4. אני מבחינה בתופעה שחוזרת על עצמה.
לפני שנה, באוגוסט הילד העלה חום וכאב לו הגרון. הרופאה ראתה תפליט, עשתה משטח גרון ונתנה לו מוקיספן. תוצאות הבדיקה יצאו שליליות ולאחר מספר ימים הפסקנו את האנטיביוטיקה, למרות שהורידה את החום. באותו אוגוסט היו לילד התפרצויות זעם שלא ידענו מהיכן הגיעו. הדברים נרגעו בספטמבר.
ביום רביעי, הלכנו לרופאה, היא ראתה תפליט בגרון, נתנה מוקסיפן ולקחה משטח גרון. תוצאות הבדיקה שליליות. החום ירד מיד כתוצאה מאנטיביוטיקה. היום היו לילד התפרצויות זעם בלתי נשלטות, לאחר מספר חודשים ללא כל התפרצות זעם.
האם יתכן, שישנה מחלה חיידקית הנראית כמו דלקת שקדים, שהתפרצויות זעם הם תופעת לוואי שלה?
האם זוהי רגישות לפנצלין?
האם זהו die off של איזה שהיא בקטריה שהמוקסיפן הורג?
אשמח לכיוון.
אני חייבת לציין, שהוא ילד ללא כל התפרצויות זעם בדרך כלל, ולכן הדברים נראים לי קשורים.
תודה,
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי זעם לאחר מחלה - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג15/05/2011לא ידוע לי על קשר בין מחלת חום והתפרצויות זעם. יש הטוענים שאחרי זיהום סםרפטוקוקלי מוכח יש תופעת פאנדאס - התפרצויות של טיקים ושינויי התנהגות והתנהגות כפייתית אובססיבית , אך זאת כאמור רק אחרי הוכחה בבדיקת דם של ASLO.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)