רעידות ברגליים לתינוק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רעידות ברגליים לתינוק
    מירב
    15/05/2011

שלום, בני בן כמעט 4 חודשים. הריון עם סכרת הריון ובדיקת חלבון עוברי הכוללת רמת חלבון עוברי בדם 2.49. מי שפיר תקינים ובעקבות בדיקת חלבון עוברי הופניתי לסקירת מערכות מורחבת הכוללת בדיקה שאין מום פתוח במערכת העצבים- הבדיקה יצאה תקינה.
    לידה תקינה. מהלידה הוא מתפתח היטב לגילו: מרים ראש בשכיבה על הבטן, מחייך, צוחק, מושיט יד לצעצוע, עוקב אחר מובייל, עובר משכיבה על הגב לשכיבה על הצד ופעם אחת אף הצליח להתהפך מהגב לבטן (קרה פעם אחת ומאז מתהפך רק לצד).
    הבעיה היחידה היא שיש לו רעידות ברגליים (כל פעם ברגל אחרת). בחודשים הראשונים זה קרה בתדירות נמוכה אבל בחודש האחרון התדירות גדלה זה קורה כמעט בכל הנקה הרגל שנמצאת למעלה רועדת וגם כאשר מרימים אותו על הידיים (והרגליים באויר). כאשר אני מחזיקה לו את הרגל הרעד נרגע (בשבוע שעבר בזמן הנקה כאשר הרגל רעדה הזזתי אותה והיא הפסיקה לרעוד וכאשר החזרתי אותה למקומה היא רעדה שוב וכן הלאה).
    רופא הילדים טוען כי זה יכול לנבוע מחוסר סידן או סוכר אבל בגלל שזה קורה בהנקה זאת לא נראית לו הבעיה. הוא לא מוצא סיבה למה לבצע לילד בדיקת דם (שנלקחת מהצוואר בשל גילו הצעיר) וגם לא התלהב לתת לי הפניה לנוירולוג (בסוף נתן לי אבל תור יש רק בספטמבר).
    האם מדובר בתופעה מוכרת? והאם תדירות גבוהה צריכה להדאיג אותי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רעידות ברגליים לתינוק

הוספת תגובה

תמונה

• רעידות ברגליים לתינוק - תגובה

פרופ' רחל שטראוסברג
    16/05/2011

כמובן שהילד צריך לעבור בדיקה נוירולוגית אך לפי התיאור שלך שבו הרעידות נפסקות כאשר נוגעים בגפה- נראה שלא צריך לחשוש שהמדובר בפרכוסים אלא בתופעה שנקראת JITTERINESS שהיא שכיחה מאוד וחולפת עם הגיל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• רעד ברגליים

מירב
    16/05/2011

האם הבדיקה של רופא הילדים מספיקה או שלבצע בדיקה אצל נוירולוג? הבעיה היא שתור לנוירולוג יש רק בעוד מס' חודשים.
    והאם העובדה שמדי שבוע התדירות משתנה (לעיתים לטובה ולעיתים לרעה) זה תקין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• רעד ברגליים - תגובה

פרופ' רחל שטראוסברג
    19/05/2011

ניתן לחכות לתור לנוירולוג ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אשמח לדעת

רונה
    12/05/2016

מכיוון שאני נמצאת במצבך תינוקת בת שמונה חודשים אשמח לדעת מה העלתה בדיקת הנוירולוג לנו יש תור בעוד כחודש ואני די בלחץ
    ממש תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו