טורט? או בעיית נוירולוגית אחרת?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טורט? או בעיית נוירולוגית אחרת?
    אור
    16/05/2011

שלום ד"ר , אני חושדת שלביתי (בת 9 חודשים) יש טורט.

ההתנהגויות שנראות הם: בזמן טרם שינה ,
    הזזת הראש בשכיבה על הבטן מצד לצד לפחות 6 פעמים
    (התחיל מגיל מוקדם 3 חודשים הזזת ראש מצד לצדבשכיבה על הגב) .
    כשאני משכיבה על הצד והיא לא יכולה להזיז את הראש היא מחליפה תנועה לידיים ,מרימה יד ומורידה גם כמה פעמים כאשר ניסיתי לעצור את התנועה החזקתי לה את הראש ,היא הרימה את גב /חזה כאילו עושה את התנועה מלמטה.או מרימה יד ומגרדת ליד האוזן או מושכת בשיער.
    כאשר אני מאכילה אותה
    היא יכולה להזיז את כף הרגל למעלה למטה הרבה פעמיים , או לנסות לתפוס אותי בידה גם הרבה פעמיים אפילו לצבוט אותי, או "מגרדת" את עצמה בבטן(דרך הבגדים). בזמן ערות , לפחות פעם ביום (אני רואה אותה כ 3 שעות עירות)מלקקת את שפתיה. או פותחת וסוגרת את כפות ידיה הרבה פעמיים ודי מהר.

יש לי צילומים של אולטרסאונד מורחב מזמן ההריון מפרופ" מפורסם. האם ניתן לאבחן על סמך הצילומים אם מדובר בטורט? יש לציין שאני חושדת שלי יש טורט קל (תנועות עיניים לא רצוניות) ואופי אובססיבי.

בלידה , ניתוח קיסרי, כשיצאה ,הראש נראה "לחוץ" אמרו לי שזה טבעי.

גיל 9 חודשים -זוחלת על הגחון אחורה

יש לציין שבתור עובר היתה מאוד תנועתית .

האם יש בדיקה אוביקטיבית (לא תצפית בהתנהגות)שניתן לעבור כדי לקבוע האם מדובר בטורט או בכלל אם מדובר בבעיה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טורט? או בעיית נוירולוגית אחרת? - תגובה

פרופ' רחל שטראוסברג
    16/05/2011

אין אבחנה של טורט בגיל 9 ח'.
    צריך שהתינוקת תעבור בדיקה נוירולוגית וכן תסריטי את התנועות שלה במצלמת וידאו או פלאפון. לצערי, אין בדיקה אינדיקטיבית שתצביע על האם לילד יש טורט או לא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו