מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול בריכוזיתליאת13/06/2011
שלום, בני בן ה 7.5 ילד חכם וחיובי, סובל מחולמנות ואיטיות למרות האינטיליגנציה הגבוהה שלו, הקושי מתבטא בפעילות איטית בכל דבר ובכיתה (א) קשה לו בביצוע המשימות ובבית בשע"ב - לוקח לו המון זמן, אפילו יש לו גמגום קל לעיתים כשהוא מנסה לספר לי משהו שהוא חושב עליו, ןגם קושי בשליפה-בדקתי אצל קלינאית תקשורת וזו לא ראתה כל צורך בטיפולים, כי היא טוענת שזה קל ולא גורף.
המורה גיבשה דיעה עליו בשבועיים האחרונים ומציעה לעשות לו אבחון של קשב וריכוז (ללא היפר). לי היתה תחושה כזאת לפני כשנה וחצי אך לא התקדמתי עם זה, ואני עדיין לא בטוחה ב-100%.
כעת אני רוצה לבדוק את העניין לעומק וקבעתי לו תור לנוירולוג לעוד חודשיים.
ובינתיים המורה הציעה לי להתחיל בריכוזית. מה לעשות, לחכות אחרי התור או לתת לו כבר עכשיו ולעזור לו, כי הבנתי שיש לכך השפעה טובה ואני מצד שני לא רוצה שזה יפריע לאבחונים שהנוירולוג ישלח אותי אליהם, אלא אם כן השינויי שיושג בשל הריכוזית נשאר לתמיד?(גם אחרי שמפסיקים את הטיפול, כך הסבירו לי בבית טבע)
מחכה לתשובה ולחוות דעתכם לגבי הריכוזית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בריכוזית - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג14/06/2011כנוירולוגית ילדים ברפואה הקונוונציונלית אין לי נסיון עם ריכוזית אך נראה לי שאין טעם להתחיל טיפול לפני שנפגשים עם הנוירולוג והוא מתרשם מהילד כפי שהוא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)