מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שבוע 35+5 MRI לראש העובריפעת26/06/2011
עקב גודל העובר אשר הינו גדול מאוד והיקף ראש גדול הופנתי לMRI וזאת לאחר שכל הסקירות תקינות כולל סקירה מכוונת. תוצאות הבדיקה הינן:
אין הרחבה של חדרי המוח הלטרלים (מימין 6.1מ"מ משמאל 7.7 מ"מ בגבה האטריום).ללא הרחבה של החדר השלישי והרביעי.
הדגשת מה של חללי הנוזל האקסטראקסיאלים במיוחד יותר בולט על פני המספרה שמאלית אך בכל מקרה האופרקולום מכוסה היטב וגם ההדגשה הזאת הינה מאוד מינימלית אך מעט אסימטרית.
למעט זאת סלוקציה סמטרית ומתאימה לגיל ההריון.
מבנה קו האמצע שמור וכולל קורפוס קולוסום,הפופיזה,הגבעול של ההפופיזה, קבום ספטום פוליצידום,כיאזמה.
פוסה אחורית אינה מורחבת עפ FESTIGIUM וכן פיסורה ראשונית תקינים.הורמיס במבנה תקין.אורכו 22 מ"מ. פונוס גזע המוח בטווח התקין.
נוזל אקסראקסיאלי אינפראנטוריאלי שמור.ללא עדות לדמם מוחי או הפרעה רסטריקטיבית.
לסיכום:
הדגשה קלה מעט אסימטרית של חללי הנוזל על פני הגולגולת יותר בולט משמאל
על פני המספרה שמאלית שאינו מלווה בהפרעה פרנכימטית פוקלית ואינו מלווה בהרחבה של החדרים הלטרלים יותר תומך באבחנה של מקרוצפליה בניגנית אך לא ניתן לשלול תיסמונות גדילת יתר.
בבקשה אימרו לי מה זה אומר והאם יש בעיה וכמובן מה עליי לעשות עכשיו מה רמת הסיכון שיצא לי ילד עם תסמונת גדילה? זו לידה ראשונה שלי אני ממש חרדה . האם מדובר בסיכון ממשי ועליי לעשות הפסקת הריון??
בבקשה תענו לי בהקדם אני לא רגועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 35+5 MRI לראש העובר - תגובה
פרופ' רחל שטראוסברג28/06/2011את צריכה לגשת לנוירולוג ששלח אותך לבדיקה וכן ליועץ הגנטי. כפי שנמסר בבדיקה הממצא יכול להיות שפיר או להעיד על סוג של מצבים של גדילת יתר של הילד- כאמור צריך להוועץ בגורמים שצוינו לעיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)