פיגור שכלי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיגור שכלי
    אימא
    27/06/2011

ד"ר שלום רב!

רציתי לשאול בבקשה האם זיכרון לטווח ארוך מעיד על יכולת שכלית תקינה?

בתי בת 4 עם תסמונת טרנר והיקף ראש קטן (45.5 ס"מ) נולדה עם היקף ראש 31.5 ס"מ.

ילדה שקולטת הכל,מספיק פעם אחת ללמד אותה שם מסוים של אדם או חפץ (אפילו שם שאינו שכיח), לא להזכיר אותו אפילו שבועיים והיא תדע לומר מהו.

היכולת הזו מדהימה אותי בכל פעם מחדש ...

ילדה שמביעה אהבה לכל המשפחה, בעלת אוצר מילים עצום,יודעת צבעים,צורות,

אותיות וכו'. עם כל זאת אני מודאגת! לביתי ישנו ריור יתר, הלכה מאוחר בגיל שנתיים וחודשיים, עדיין אינה גמולה מטיטול אך מבינה לשם מה נועד בית השימוש... למשל: לוקחת בובות לשרותים לעשות פיפי וכו'.

ישנו משחק דמיוני עשיר,מדברת במשפטים ארוכים ומורכבים אך לא תמיד מובנת, לעיתים נשמעת כאילו היא מעט מצוננת ומדברת די בשקט (צריך לבקש ממנה להרים את הקול).

הילדה מאוד פעילה,מרבה לרוץ ותוך כדי מוחאת כפיים,מפחדת נורא ממקומות חדשים ומאנשים, בוכה ,נצמדת ואף תולשת שיער במצבי לחץ.

הנחמה היא שהיא נרגעת מהר ובסוף משתלבת ואף הופכת לקיצונית.מתחילה לחייך,לדבר עם האנשים מהם נרתעה, ללטף אותם כאילו כלום לא היה...

(דרך אגב,עברה MRI מוח,כולל גזע המוח-תקין)

שאלתי היא: קראתי שבפיגור שכלי ישנה נטייה לגעת באנשים ולמחוא כפיים ללא תכלית בנוסף מיקרוצפליה... האם עצם העובדה שהיא קולטת דברים בצורה

ממש מפליאה מפחיתה סיכוי לפיגור?

האם מחיאות הכפיים בעת התרגשות,משחק או ריצה מדאיגות?

עברה אבחון פסיכולוגי לפני שנה, ולמרות שמהחרדה שלה לא שיתפה פעולה מלאה קיבלה באבחון ביילי ציון- 96.

אילו סימנים לפיגור יש בגיל 4?

סליחה על האורך ותודה רבה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיגור שכלי

הוספת תגובה

• פיגור שכלי - תגובה

פרופ' רחל שטראוסברג
    28/06/2011

לפי התאורים שלך וכן לפי תוצאת מבחן האינטליגנציה - עושה רושם שאת יכולה להיות רגועה לחלוטין ואין המדובר בפיגור שכלי. גם מהספרות הרפואית ידוע שלבנות עם תסמונת טרנר אין נטייה לפיגור שכלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופ' רחל שטראוסברג

אימא
    30/06/2011

אני מודה לך על תשובתך המהירה ועל כך שהרגעת אותי וגרמת לי להסתכל
    על חצי הכוס המלאה וללקוות לטוב!
    תודה ויום נפלא!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו