מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהמירב08/10/2011
האם ההורמונים שניתנים לבדיקה בבדיקת דם במקרה של אקנה הורמונלי הם במקרה אותם הורמונים שניתנים לבדיקה במקרה של שיעור יתר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט11/10/2011בחלקם כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת נקודת חןמיקה06/10/2011
לאחרונה שמתי לב שיש לי נקודת חן בצוואר, היא די בולטת ומפריעה לי.
האם ניתן להוריד בלייזר? כמו כן, לפני שמבוצע הליך הסרת נקודת חן, האם
הרופא אמור לשלוח לבדיקות על מנת לברר שלא מדובר חלילה בגידול סרטני?
אני די חוששת מכיוון שמדובר בנקודת חן חדשה ובולטת. יש לציין שאני מרגישה
טוב מאוד. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת נקודת חן - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט08/10/2011ניתן להסיר בלייזר ואכן יש לשלוח לבדיקה פתולוגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שיער ונטילת תרופהרויטל27/09/2011
שלום,
אני נוטלת כדור ביום של פלנקוויל בשל דלקת פרקים שכרגע אינה פעילה.
מסרו לי במכוני לייזר כי איני יכולה להסיר שיער בלייזר או באינפרא אדום.
אשמח לדעת אם הדבר נכון והאם אתם מכירים מכון שיסכים לקבל אותי?
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת שיער ונטילת תרופה - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט27/09/2011אכן התרופה פוטוסנססיטיבית מומלץ להסיר את השייער בלייזר מאחר והינו מונוכרומטי ניתן לבצע טסט באזור קטן לפני התחלת טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירב20/09/2011
אם יש בעיה הורמונלית שגורמת לשיעור בבטן ובגב התחתון האם ניתן בכל זאת לעשות להסיר את השיער בלייזר?
בנוסף,רציתי לדעת אם ניתן לעשות הסרת שיער בלייזר באחד מהמכשירים הביתיים שנמכרים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר אכי פרידמן25/09/2011כן וכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שיער בלייזר לסובלים מ-ITPאור19/09/2011
הנני סובלת מחוסר קרישת דם (ITP) כרוני. טסיות הדם שלי נעות בין 10,000 ל-20,000. ברצוני לדעת האם יש סכנה כלשהי בהסרת שיער לצמיתות (לייזר או כל שיטה אחרת) ובייחוד באזור המפשעות בית השחי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת שיער בלייזר לסובלים מ-ITP - תגובה
ד''ר אכי פרידמן25/09/2011איני רואה בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזקי לייזר לעוראמה16/09/2011
אני מטופל בהסרת שיער בלייזר [לייט שיר]
צוואר וזרועות למעלה מחמש שנים. העור בהיר יחסית והשערות כהות. בדרכ נשאר כמה ימים עם אדמומיות בעור.
הטיפול האחרון היה קשה. נותרתי עם כוויות בדרגה 2 בצוואר [ נקודות סגולות שהפכו לחומות] שכן הטמפרטורה במכשיר היתה 27 מעלות והצוואר היה שזוף.
גם בזרועות שבהירות יותר נותרתי עם כוויות. שם הלייזר עבד על טמפרטורה של 50 מעלות.
כעבור שבועיים התקלפו/ נעלמו הצלקות.
האם בטווח ארוך לאור תוצאות אלו, העור מזדקן? נגרמים לו נזקים חמורים? הבנתי מרופאת העור שכל טיפול בלייזר מביא לכוויות בדרגה 1-2.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזקי לייזר לעור - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט17/09/2011נכון לידע הרפואי שקיים היום לאחר 15 שנה של טיפולי הסרת שיער לא נראה שיש נזק מצטבר לעור ברור שיש להזהר ולא להגיע למצב של כוייה מדרגה שנייה ולא לטפל במיוחד בלייטשייר כשהעור שזוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקות אקנה בלייזרמרים14/09/2011
ידידה שלי עשתה טיפול צלקות אקנה בלייזר 1540 ויצאה לה תוצאה מצויינת .היא בת 23 ואני בת 35, לשתינו צבע עור דומה .האם בגילי אני יכולה לצפות לתוצאה דומה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקות אקנה בלייזר - תגובה
ד''ר אכי פרידמן14/09/2011ניתן לצפות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת קעקוע טראומתיyoel10/09/2011
נפלתי בעבודה על הפנים באזור נגוע אבק פחם
ניפגע מצח אף ושפה עליונה . אחרי שהפצעים הגלידו נשארו לי באזורים מסוימים של הפציעה כתמים שחורים פניתי לרופא עור ופלסטיקאי ונאמר לי שאבק הפחם חדר לי מתחת לעור בזמן הפגיעה
הומלץ לנסות להסיר את הכתמים בעזרת לייזר
רציתי לשאול האם הלייזר יוריד את הכתמים והאם לא מסוכן לבצע על המצח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת קעקוע טראומתי - תגובה
ד''ר אכי פרידמן11/09/2011הלייזר עשוי להוריד את הכתמים אולם יש לזכור כי גם טיפול זה נושא בחובו סיכון לצלקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוגי הסרות שיער בשפם ובגב - שאלה75B08/09/2011
שלום,
אני מעוניינת להסיר שיער בשפם לצמיתות.
הבנתי שבלייזר זה עלול להוסיף שיער באיזורים שליד השפם ולעשות פיגמנטציה, ובשאפילצה זה עלול לקחת שנים{!!!!} וגם אז התוצאה לא מושלמת ואני אצטרך להמשיך להגיע לטיפולים כל כמה חודשים.
א. האם זה נכון?
ב. הרופאה המייעצת אמרה שקיים אינפרא אדום וזה ביכול עפ"י דבריה הכי טוב....זה נכון?? מהזה בדיוק?
דבר שני, זה נכון שאסור להסיר בשום צורה את השיער בגב העליון לצמיתות כי זה מזיק רפואית??
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוגי הסרות שיער בשפם ובגב - שאלה - תגובה
ד''ר אכי פרידמן11/09/20111. בשום צורה של הסרה לא ניתן להגיע למצב של העדר שיער מוחלט ותמיד יש לבצע טיפול תחזוקתי.
2. הסרת שיער מהגב הינה תהליך שההצלחה הטיפולית בו היא חלקית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא התיחסת להכל ד"ר שוחט אשמח לתגובה
75B12/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוגי הסרות שיער בשפם ובגב - שאלה - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט17/09/2011ניתן לטפל בקרן אור או בלייזר באזוריים שציינת ואכן ההסרה אינה מוחלטת במיוחד באזור גב עליון ואולם אין נזק רפואי מצטבר בטיפול וזאת בתנאי שלא נגרמות כויות במהלך הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שיער בלייזרא.ק.07/09/2011
שלום ד"ר,
הייתי במס' מכונים (נטוראפיל, CARE, אמריקן לייזר וכו') ועד עכשיו לא הצלחתי להבין מי מהם משתמש באמת בלייזר. כל אחד אמר שהשני זה לא באמת לייזר אלא אינפרא אדומה. חלקם גם לא עובדים עם רופאים/אחיות מוסמכים אלא קוסמטיקאיות רפואיות ולפי מה שאני יודעת, רק רופא יכול להפעיל מכשיר לייזר.
אשמח לדעת אילו מכשירים נחשבים באמת לייזר (SHR סופרנו, 4NP, מכשיר ELOS וכו') ואילו מכונים עובדים עם המכשירים שבאמת נחשבים לליזר.
אדגיש - אני בחורה צעירה (בת 25) המעוניינת בהסרת שיער מהפנים, אחרי שנים של טיפולים באינפרא שלא עזרו לי (אולי אפילו הוסיפו...). כמובן, שאני רוצה להסיר שיער גם בכל הגוף במקביל - אך זה מבחינתי מותרות והפנים הכי חשובות לי...
הבעיה אצלי שמדובר בשערות דקות (שחורות אבל לא כהות) והעור שלי בצבע מוקה (לא בהיר) - מיותר לציין שהדבר גורם לי לעוגמת נפש רבה, לכן אני מעוניינת להסיר את השערות שם יותר מכל דבר אחר...
בבבקשה עזרה - אנא אובדת עצות מכל הבלגן שהכניסו לי לראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מענה לשאלתך
דניאל08/09/2011הדרך הטובה לדעת היא לרשום גוגל על שמות המכשירים שקיבלת בכל אחד מהמכונים
ב-care משמשים רק בלייזר במגוון מכשירים:
סופרנו מבית נובה לייזר
קנדלה מבית סינרון
לייטשייר - של חברת קוהירנט
טיפולי פנים הם אזור המושפע מפעילות הורמונאלית ולכן קשה יותר להסרה מלאה.
גם בטיפולי לייזר אנו לא יכולים להבטיח הסרה מוחלטת ולצמיתות בשל ההשפעה של הפעילות ההורמונאלית בגוף.
אבל אין ספק שהיכולות של מכשיר לייזר הוא עוצמתי וגבוה יותר מכול טיפולי האינפרא
למיטב ידיעתי,
בנטורפיל גם משתמשים במכשירי לייזר מסוג סופרנו וקנדלה.
באמריקן לייזר, חד משמעי אין מכשירי לייזר. ממליצה לך לבדוק בגוגל !!!
הפורמקס והבימקס וכול סוגי השמות האחרים שהם מציינים מאותה חברה הם מכשירים מתוצרת ישראל במפעל בבעלות של אמריקן לייזר והם כולם מכשירי אינפרא ipl ואינם מכשירי לייזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסרת שיער בלייזר - תגובה
ד''ר אכי פרידמן11/09/2011ראשית לפי תאור הנתונים שלך הטיפול עשוי להיות בעייתי, ליצור כוויות ולהשאיר כתמים (כנראה מחמת זיהרות המטפל הקודם באינפרא - לא הושגו תוצאות).
שנית, הטיפול בלייזר / קרן אור עשוי לתת תוצאות מיטביות באם המטפל מכיר היטב את המכשיר ואת מגבלותיו ובעיקר את יכולותיו של המטפל עצמו.
שלישית, הייתי שוקל וחוזר ושוקל בציוע טיפול כנל בסיטואציה שתארת לאור הסיכון הגבוה להיווצרות כתמים וצלקות בפנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול פנים בלייזר לאקנהעדינה04/09/2011
ברצוני לדעת כיצד מתבצע טיפול הפנים בלייזר לטיפול באקנה. כמו כן באיזה גיל אפשר להתחיל טיפול בלייזר??? והאם מומלץ להסיר כתמי עור צלקות ושאריות של אקנה בלייזר לאחר השירות הצבאי??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול פנים בלייזר לאקנה - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט06/09/2011קימים מס טיפוליים לצלקות אקנה גם בגלי רדיו וגם הלייזר ארביום או co2 מדובר בסידרה של טיפולים אחת לחודש או חדשיים בהרדמה מקומית של העור ניתן לטפל לאחר השרות הצבאי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום יש לי צלקת ממתיחת בטן..עידו27/08/2011
שלום יש לי צלקת מלפני 3 שנים בעקבות מתיחת בטן..הצלקת רגילה אבל מאוד כהה באזור של צבע חום כהה..האם הלייזר החדש 1540 יוכל לטשטש את הצלקות ההאלו?(כמובן כל צלקת לגופו אבל באופן כללי אני מתכוון) בעצם אם הלייזר מקלף את שכבת הצלקת מה ניתן לראות מתחת? האם העור רגיל או יתכן שישאר פס לבן ?ועוד שאלה קטנה מה עלות של טיפול כזה לערך? תודה רבה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יש לי צלקת ממתיחת בטן.. - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט01/09/2011טיפוליים בלייזר יכולים להבהיר את הצלקת ובדכ אכן ישאר אזור בהיר יותר מהעור עלות הטיפול תלוי בגודל הצלקת ובמס הטיפולים הנדרש ויכול להגיע לאלפיי שקלים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיגמנטציהאורנה25/08/2011
שלום, יש לי מספר כתמים על המצח שאני מעוניינת להעלים, ככל הנראה כתוצאה מפיגמנטציה. שאר העור שלי בהיר. מספר שאלות לגבי טיפול לייזר להעלמת כתמים:
1. למי הוא מתאים?
2. האם אחרי שיחלפו חודשים/שנים הכתמים יחזרו? אם כן, אחרי כמה זמן?
3. כמה בערך זה צריך לעלות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיגמנטציה - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט01/09/2011הטיפול מתאים לאנשיים בעלי גוון עור בהיר הכתמים בחלקם יכולים לחזור לאחר מס חודשים עד שנים עלות הטיפול תלויה בכמות הפיגמנטציה ויכולה להיות בין מס מאות שקליים ועד 6000 שח לטיפול בכל הפנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת נקודת חן שטוחהעמית14/08/2011
שלום
יש לי כמה נקודות חן בגב שהן שטוחות אבל מעט גדולות (קוטר של 0.5 ס"מ )
רופא עור הסתכל לי עליהן ואמר כי הן שטוחות, עמוקות (מגיעות עד הדרמיס) וניתן להסיר אותן רק ע"י כירורגיה וכי הוא לא ממליץ כי תשאר צלקת מכוערת .
האם שיטת הסרת נקודות חן בלייזר יכולה להתאים לי ולמנוע חיתוך תפירה וצלקת מכוערת שממנה אני חושש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת נקודת חן שטוחה - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט18/08/2011ניתן להסיר את הנק בלייזר עם תוצאה אסטטית יפה יותר מכריתה כרורגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גילוח בין טיפולי לייזר להסרת שיערנתן12/08/2011
שלום רב,
התחלתי טיפולי לייזר להסרת שיער בחזה ובטן.
האם מותר לגלח את השיער שצומח בין הטיפולים? או שזה פוגם בטיפול הלייזר?
אודה לתשובה מקצועית מבעל מקצוע או מישהו שהתנסה בזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובדת במכון לייזר
ליאם15/08/2011הנוהל אומר לא לגלח שבועיים לפני הטיפול הבא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגילוח בין טיפולי לייזר להסרת שיער - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט18/08/2011ניתן לגלח בין הטיפולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)