אני על סף יאוש הפלות חוזרות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני על סף יאוש הפלות חוזרות
    תקווה
    04/07/2011

שלום! עברתי בשנה האחרונה 4 הפלות חוזרות (טיבעיות יש לציין.) יש לי שני ילדים בריאים ב"ה. היתה לי הפלה גם בין הלידות. עשיתי את כל הבדיקות האפשריות. קריוטיפ לשנינו, היסטרוסקופיה, פרופיל הורמונלי וקרישיות יתר הכל תקין ב"ה.

לאחרונה המחזור התחיל להגיע יותר מאוחר כלומר אחרי 35 ימים כשפעם זה היה כל 28 ובכלל מאז הלידות אין לי מחזור סדיר כלל. ראוי לציין שלא לקחתי גלולות לתקופה ארוכה מעולם.
    הומלץ לי על קלקסאן בידיע שלא בטוח שזה עוזר מה גם ההפלות כ"כ מוקדמות שאני לא מספיקה לקחת קלקסאן....

מה הסיכוי להריון בריא ותקין ומה צריך לעשות בשביל זה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אני על סף יאוש הפלות חוזרות - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    07/07/2011

לצערי, מקרים רבים של הפלות חוזרות נשארים בגדר "סיבה לא ידועה" ובמקרים כאלה ניתן טיפול אמפירי החל משלבים מוקדמים של ההריון (קלקסן, סטרואידים, תמיכה הורמונלית וכו') לא ציינת את גילך. יש לדעת שהסיכוי להריון תקין נמצא ביחס הפוך לגיל האשה. מעל גיל 35 ובעיקר מעל גיל 40 שכיחות ההפלות גבוהה יותר עקב ירידה באיכות הביציות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו