דימום, חודשיים לאחר ציטוטק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דימום, חודשיים לאחר ציטוטק
    תמר
    09/07/2011

שלום,

בתחילת חודש מאי הגעתי לשיבא ע"מ לטפל בהפלה נדחית (שבוע 8 ללא דופק, שק עובר שלא התפתח).
    הוכנסה מנת ציטוטק, לאחר יומיים חזרתי לביקורת והוכנסה מנה נוספת תוך ציון כי שק העובר יצא במלואו ונשארה שארית של 2 ס"מ.
    לאורך מס' שבועות היו דימומים והפרשות חומות (בערך כחודש).
    רופאת הנשים שלי ביצעה מאז 2 בדיקות אולטראסאונד וגינלי ולא הצליחה למצוא כל שארית, אך למרות זאת הציעה שאקח מטרגין ע"מ לטפל בדימום ונתנה לי הפנייה לאולטרסאונד לאחר שאקח את הכדורים.
    הדימום פסק מעצמו ועל כן לא לקחתי את המטרגין בסופו של דבר.
    לפני כשבוע קיבלתי מחזור וביום החמישי, כנאמר בהנחיות, חזרתי לביקורת במיון.
    יש לציין שעדיין היה דימום כשהגעתי למיון.
    עברתי 2 בדיקות אולטרסאונד (טכנאית ורופא במיון) ובשתיהן נאמר לי כי יש רירית 6.6 מ"מ לא סדירה עם זרימות ערות ושארית של 1 ס"מ.
    הופנתי לביצוע היסטרוסקופיה.
    אני מאוד חוששת מהתהליך, האם יש משהו שניתן לעשות לפני ביצוע הליך זה? (צילום רחם?).
    מאז חלף שבוע, המחזור הסתיים, אך היום שוב החל דימום קל.
    האם יש סכנה להשארות השארית ברחם? האם היא יכולה לצאת מעצמה?

אני כבר ממש עייפה מהתהליך, וחוששת שיגרם נזק להמשך.
    מחר אפנה לרופאת הנשים שוב ע"מ להציג לה את התוצאות ולהתייעץ עימה לגבי ההמשך, אך אשמח לשמוע לדעתכם.

תודה רבה על העזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ציטוטק - שכחתי לציין

תמר
    09/07/2011

לפני שבוע עשיתי בדיקת דם, בטא <2

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציטוטק - שכחתי לציין - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    21/07/2011

במידה ויש עדות לשארית + דימומים לא סדירים בהחלט מומלץ לבצע היסטרוסקופיה. מדובר בפעולה פשוטה עם סיכון נמוך מאד לסיבוכים כלשהם. אני בהחלט ממליץ לבצע אותה במקרה כזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו