לידה מוקדמת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לידה מוקדמת
    michal
    25/07/2011

לפני 9 חודשים ילדתי את ביתי הבכורה במשקל 4.20 בלידה שהסתיימה בניתוח קיסרי. לפני שבועיים עברתי לידה מוקדמת בשבוע 22 היות והגעתי לפתיחה מלאה עם שלפוחית מי שפיר בחוץ מבלי שהרגשתי ממש. (היו לי כאבי גב שלא קשרתי אותם לצירים). מבדיקה שערכו בביה"ח לא עלה שהיה לי זיהום כלשהו. בעבר היו לי 3 הפלות בטרימסטר ראשון (עובר שהפסיק להתפתח) וכן עברתי לפני הפלה 1+הלידה הראשונה - ניתוח לסקרופיה להסרת מחיצה ברחם שהיתה בגודל מחצית ממנו. שאלתי היא: מתי ניתן להכנס להריון שוב וכן כיצד ניתן למנוע לידה מוקדמת. האם מחייב קשירת הצוואר ואם כן, מהי היתרונות והחסרונות? האם יש צורך במתן זריקות פרוגסטרון והאם עלי לפנות למרפאה הממתמחת בהפלות חוזרות? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לידה מוקדמת

הוספת תגובה

• לידה מוקדמת - תגובה

ד``ר יורם גלעדי
    25/07/2011

הסיפור אכן מתאים לאי ספיקה של צואר הרחם וההמלצה במקרים כאלה היא תפירת הצואר בהריון הבא. יש מקום גם לשקול טיפול בפרוגסטרון בהמשך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו